Deco Media spustila designový online magazín Designnews

středa, 22. května 2024, 06:05 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Tištěné časopisy Deco Media rozšířil onlinový magazín zaměřený na design a architekturu Designnews.

Pavlína Blahotová a Veronika Pařízková, zdroj: Deco Media

Pavlína Blahotová a Veronika Pařízková, zdroj: Deco Media

Vydavatelství Deco Media rozšířilo své dosavadní portfolio. Tištěné časopisy Nové Proměny Bydlení a Krásný rok a Krásný domov doplnil od května nový online magazín zaměřený na design
a architekturu www.designnews.cz.

Vedením magazínu byla pověřena Veronika Pařízková, která 7 let vedla nejčtenější online o designu v ČR Czechdesign.

„Chceme aby designnews.cz fungovalo jako silné, názorové médium, které se nebude bát hovořit i o problémech, kterým český design čelí,“ uvedla Pařízková. Její pravidelné editorialy, které vycházely od roku 2017 v onlinu Czechdesign, se dlouhodobě věnovaly kritice rizikových fenoménů, jako je klientelismus, etika v designu nebo zneužívání designu pro potřeby marketingu. Pět let její kritické sloupky vycházely také na stránkách časopisu Nové Proměny Bydlení.

„Líbilo se mi, že v našem přátelsky laděném magazínu o bydlení Veronika otevřela prostor i pro kontroverzní otázky, protože život přece není jen samá pohoda. Je dobré nahlédnout pod povrch věcí a událostí, vyprovokovat čtenáře k přemýšlení a hledání nového pohledu i nových souvislostí,“ sdělila šéfredaktorka Nových Proměn Pavlína Blahotová. „Její příchod znamenal revizi dosavadních plánů. Rok jsme intenzivně pracovali na redesignu časopisu Nové proměny bydlení a webových stránkách časopisu, abychom dokázali oslovit novou generaci čtenářů. S příchodem Veroniky se náš nový, krásný, interaktivní web stal rázem rubrikou „Archiv časopisu“ na novém online magazínu www.designnews.cz,“ dodala.

Redakci magazínu tvoří  redaktorky a redaktoři, které s Pařízkovou odešly z Czechdesignu. Její tým doplní nově Veronika Drdáková, která se bude starat o sociální sítě.

Deco Media plánuje přejmenovat stávající účty časopisu Nové Proměny Bydlení na Designnews.cz. 

Designnews plánuje také svůj vlastní podcast o designu. Natáčet se bude v sídle vydavatelství, technickou produkci bude zajišťovat Kryštof Pišta. Grafickou podobu webu má na starosti Jakub Janeba

-mav-