Google umožní zapojit 3D do reklamy nebo vyzkoušet oblečení

středa, 22. května 2024, 06:10 Internet & Mobil MediaGuru

Očekávané rozšíření nástrojů generativní umělé inteligence pro své reklamní formáty oznámil Google na akci pro partnery a inzerenty Google Marketing Live.

Repro: Google Marketing Live 2024

Repro: Google Marketing Live 2024

Generativní umělou inteligenci (AI) využije Google pro nové funkcionality svých reklamních formátů. Novinky oznámil na úterní akci Google Marketing Live 2024. Patří k nim nové možnosti reklam ve vyhledávání Googlu, prohloubení možností pro prodejce, ale i kreativní přípravu reklamních sdělení.

Například pro sekci Nákupy slibuje Google s využitím AI vylepšení podoby reklamních sdělení pomocí poutavých vizuálních prvků, včetně virtuálního vyzkoušení produktů a také zapojení 3D  obrázků do reklamních sdělení.

Funkcionalitu tvorby 3D obrázků představil Google už v loňském roce. V současnosti rozšiřuje tuto možnost i do reklamy. Rovněž virtuální vyzkoušení zboží testoval Google od loňského roku, teď ho poprvé zavádí pro vyzkoušení zboží pánského a dámského „horního" oblečení. Zákazníci tak uvidí, jak produkty vypadají na různých postavách a tvarech těla. 

Funkcionalita virtuálního vyzkoušení oblečení (níže na obrazovce se zobrazují různé typy postav), zdroj: Google

Funkcionalita virtuálního vyzkoušení oblečení (níže na obrazovce se zobrazují různé typy postav), zdroj: Google

Google také oznámil, že v současné době testuje nové prostředí reklam ve vyhledávání, které má uživatelům pomoct při náročnějších nákupních rozhodnutích. Kliknutí na reklamu jim s pomocí AI pomůže nabídnout, co potřebují. Pokud například sdílejí podrobnosti, jako jsou fotografie nábytku a jejich zamýšlená výše investice, umělá inteligence Googlu doporučí vhodné řešení s odkazem na nákup na webu.

Novinkou je také zavedení vizuálního profilu značky do vyhledávání (podobné firemnímu profilu). V tomto profilu se objeví obrázky produktů a značek, videa a recenze zákazníků. Ukáže také na jednom místě aktuální nabídky, propagační akce a možnosti dopravy.  Reklamy se na stránce zobrazí spolu s tímto novým profilem. Zaváděny budou postupně v následujících měsících. 

Zavádějí se také nové možnosti úpravy obrázků (v rámci služby Produktové studio), které inzerentům umožní přidávat nové objekty, rozšiřovat pozadí, ořezávat tak, aby se obrázky přizpůsobily libovolnému formátu, velikosti a orientaci. Videa bude rovněž možné vytvářet pouze z jedné fotografie. Kliknutím půjde animovat statické produkty a vytvářet tak krátká videa. Služba je nyní k dispozici v Austrálii, Kanadě, Velké Británii a USA a v příštích týdnech zamíří do Indie a Japonska.

Zdroj: Google

K novinkám je také třeba přiřadit funkci AI Overview, kterou Google představil v polovině května. Pomocí AI zobrazuje přehledy ve výsledcích vyhledávání. Brzy v nich chce otestovat i reklamy ve vyhledávání a v nákupech. 

Google zásadně mění způsob vyhledávání

neděle 19. května 2024

-mav-