Basketbalisté Bostonu na úvod semifinále NBA udolali Indianu v prodloužení

foto Finále Východní konference play off NBA - 1. zápas: Boston - Indiana, 21. května 2024. Zleva Aaron Nesmith z Indiany Pacers a Derrick White z Boston Celtics.  This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required.

New York - Basketbalisté Indiany byli po prvním postupu do semifinále NBA po deseti letech blízko dalšímu překvapení, když v úvodním duelu sahali po výhře nad vítězem základní části Bostonem. Celtics ale na domácí palubovce zvládli lépe koncovku i prodloužení a nakonec Pacers udolali 133:128. Velkou zásluhu na tom měl Jayson Tatum, který deset ze svých 36 bodů dal v prodloužení. Boston se tak ujal vedení v sérii hrané na čtyři vítězství.

Indiana přitom měla zápas ve svých rukou. Posledních pět minut čtvrté čtvrtiny těsně vedla, jenže v poslední půlminutě dvakrát ztratila míč a Boston toho využil. Jaylen Brown trojkou z rohu přes obránce vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. "Takhle jsme si to naplánovali. Nakreslili jsme si akci a já řekl Jrue Holidayovi, že se uvolním do rohu. A povedlo se," řekl Brown.

V prodloužení zazářil Tatum, který 72 vteřin před koncem košem s faulem poslal Boston do vedení a to následně pojistil trojkou. Snahu Indiany ještě se zápasem něco udělat pak uťal trestnými hody.

K výhře kromě Tatuma výrazně přispěli také Brown s 26 body a Holiday s 28 body. Indianu táhli Tyrese Haliburton s 25 body a deseti asistencemi, Pascal Siakam s 24 body a 12 doskoky a Myles Turner s 23 body a deseti doskoky.

"Tahle porážka jde za mnou," řekl trenér Indiany Rick Carlisle. "Měl jsem si těch deset vteřin před koncem vzít timeout, abychom si naplánovali, jak vyhodit z autu a trestnými hody zápas rozhodnout. Místo toho jsme ztratili míč. Mrzí nás to, ale série jede dál," dodal. "Přesvědčili jsme se, že s nimi můžeme hrát. O výhru nás připravily jen dvě hloupé ztráty," doplnil trenéra Haliburton, který byl u obou ztracených míčů.

Výsledek finále Východní konference play off NBA - 1. zápas:

Boston - Indiana 133:128 po prodl.
 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pondělí 3. června 2024

Očekáváme v 21:00 14°C

Celá předpověď