Umístění: Kultura Ostatni Na cyklostezce mezi Oslavany a Ivančicemi vyrostla nová odpočívadla

Na cyklostezce mezi Oslavany a Ivančicemi vyrostla nová odpočívadla

Oslavany, 16. srpna 2016 – V polovině prázdnin se v Oslavanech sešly desítky cyklistů, aby společnou projížďkou po cyklostezce do Ivančic pokřtily odpočívací stanoviště a informační tabule, které stezku po celé její délce nově zdobí. Takzvané odpočívky, jež pro Mikroregion Ivančicko vytvořil místní umělec Josef Zahradník, nově vytvořily jedno z hlavních lákadel malebné jihomoravské cyklostezky podél řeky Oslavy. Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

cyklostezka oslavany foto krest nadace cez

 

Cyklostezka Oslavany – Ivančice vznikla v květnu loňského roku a až dosud informačními nebo odpočinkovými zastaveními ani mobiliářem v podobě laviček nedisponovala. Svazek obcí Mikroregion Ivančicko, který projekt cyklostezky připravoval od roku 2006, měl však její vybavení už dlouho v plánu a v polovině prázdnin jej konečně mohl představit zájemcům.

„Věříme, že realizace odpočívek, infopatníků a naváděcích značení na cyklostezku zatraktivní tuto trasu a společně s důrazem na elektronickou formu propagace přiláká turisty ze širokého okolí. Místními je zhruba tříkilometrová stezka velmi oblíbená, ovšem sportovci neznalí místních poměrů o její existenci často vůbec netuší,“ uvedl manažer a tajemník Mikroregionu Ivančicko Bohumil Smutný.

Nadace ČEZ pomohla projektu Mikroregionu Ivančicka 200tisícovým příspěvkem z grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Mikroregionu Ivančicko se loni po desetiletém snažení podařilo vytvořit více než tři kilometry dlouhou stezku, kterou pro své sportování využívají stovky místních dětí i dospělých. Podpořili jsme jej proto v jeho úsilí stezku dále rozšiřovat, a propagovat tak cykloturistiku v celém regionu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Foto: Nadace ČEZ


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle BuzzTip redakci