Odolný telefon. Ano či ne?

Máte rádi pavouky? A máte rádi pavouky na vašem mobilním telefonu? Ne? Já také ne!

Už několikrát se mi stalo, že mi telefon spadl na zem a pokud z něj rovnou nebyla totálka, tak mu prasklo přední sklo a já pak, snad jako polovina lidí, co znám, několik měsíců jak trotl fungoval s ošklivým mobilem, dokud jsem si nepořídil nový. Asi po třech takovýchto případech jsem se rozhodl pro radikální změnu – odolný telefon.

mob_telefon

Telefony pouze pro stavaře?

Když se řekne odolný telefon, většině z vás se jistě vybaví tlustá a ošklivá cihla, přes kterou přejíždí bagr sem a tam. Nic, čím byste se mohli pochlubit v kanceláři před kolegy nebo vašimi klienty. Částečně je tento obraz pravdivý, ale již dnes najdete velmi kvalitní odolné telefony, které tyto předsudky o objemnosti a nevzhlednosti bourají. Například Samsung Galaxy Xcover 3 váží něco málo přes 150 gramů a přitom má odolnost dle norem IP67 a MIL-STD810G.

Na druhou stranu, v dnešním světě, kde má iPhone 7 nebo Galaxy S7 kdejaký ňouma, zaujmete právě tím, že se odlišíte. A co vás může od ostatních kravaťáků odlišit více než, když na schůzce vytáhnete některý z telefonů Caterpillar.

Výhody a nevýhody odolných telefonů

Pokud opomineme již zmíněný tlustší design a ne zcela nejnižší hmotnost, může být limitujícím faktorem omezená nabídka modelů. Klasických smartphonů je na trhu mraky, ale těch skutečně odolných by člověk málem spočítal na prstech jedné ruky. Najít pak mezi nimi favorita, který by splňoval všechny vaše požadavky (skvělý fotoaparát, výborný displej, rozumnou cenu apod.), může být velký oříšek.

Tip na příspěvek:  Mobilní aplikace podceňují Off-line režim. S eWay-CRM 5.0 lze pracovat odkudkoliv.

Přestože outdoorové mobily v lecčems za ostatní nabídkou zaostávají, mají i řadu pozitiv, o kterých se konkurentům může jenom zdát. Tou hlavní je nízká náchylnost k rozbití a poškrábání. Telefony splňující nejvyšší standardy IP a MIL-STD810G bez problémů odolají vodě a prachu, a neskolí je ani pád z výšky nebo provoz v minusových teplotách.

Velká hmotnost rovněž často znamená velkou baterii a tudíž ohromnou výdrž. Není výjimkou, že některé modely vydrží v pohotovostním režimu i měsíc bez potřeby nabití. Skvělým příkladem je Sonim XP7, který se chlubí až 1000 hodinovou výdrží v režimu stand-by. Za takovýto telefon se rozhodně stydět nemusíte, a to nejen díky cenovce přes 20 000 Kč, která ho řadí do kategorie špičkových telefonů, které rozhodně nemá každý.

Kompromis v podobě odolného krytu

Pokud byste si z nabídky superodolných telefonů přeci jen nevybrali, je tu ještě možnost dokoupit ke svému miláčkovy odolný kryt. Ty jsou dostupné zejména pro vlajkové lodě typu iPhone 7, Galaxy S7, Huawei P9 či HTC 10. Z konkrétních značek odolných pouzder lze zmínit UAG, Life Proof nebo Spigen.

Tyto kryty jsou rovněž atestované dle vojenských standardů a zajistí stejnou odolnost jako typické outdoorové mobily. Jejich cena obvykle nepřesahuje 1000 Kč a je možné, že pro vás budou lepší alternativou než koupě zcela nového smartphonu.

Závěr

Pokud se vám již podařilo některý z telefonů rozbít, vážně doporučuji zamyslet se nad koupí ochranného krytu nebo odolného telefonu. Ovládání možná nebude tak pohodlné a kvůli vyšší hmotnosti a větším rozměrům mobil tak snadno nezapluje do vaší kapsy, nicméně ušetříte spoustu peněz za výměnu rozbitého přístroje a rozhodně svým budoucím odolným miláčkem zaujmete své okolí.

Tip na příspěvek:  Jak na úspěšný online byznys?

Pro výběr toho správného zařízení doporučuji přečíst žebříček odolných telefonů, založený na hodnocení zahraničních recenzentů na webu testado.cz.

Sdílejte článek přátelům:
,
Show Buttons
Hide Buttons