Ostrava - Kladno, televizní souboj z čela tabulky

autor: Jan Šritter 21.11.2016 archiv

Kladno českou extraligu vede. Po šesti odehraných utkáních má 15 bodů. Na druhém a třetím místě jsou Budějovice s Brnem, ty ale mají o zápas více. Následuje Ostrava se 13 body. Bojuje se tak o první místo. Před televizními kamerami.

Kladno vyrazilo na utkání již včera, viz foto (Facebook).

Domácí naopak pokládali v hale podlahu, viz foto (Facebook)

Do utkání nastoupili za Kladno:  Hietanen, Křesťan, Zajíček, Trojan, Hýský, Van Haarlem a libero Dirk Sparidans. Za Ostravu: Kotas, David, Biernat, Janků, Šmídl, Šulista a libero Lex. První set vyhrálo Kladno. A to zejména lepšímu servisu. Hned zpočátku setu si třikrát zopakoval podání Dan Van Haarlem a po něm ještě Maty Hietanen. Další bod z podání přidal střídající Renaud Dillien a plachtou rovněž Tomáš Hýský.

Druhý set se rozhodoval hodně na bloku. Za Kladno jich bylo povedených tolik, že nelze spravedlivě vyjmenovat všechny aktéry. Začátek setu Tomáš Hýský několikrát zablokoval útok z "handy" soupeře. V koncovce se do rukou trefovali zejména "Zajdovi" a kamera umístěná na pásce mohla několikrát zopakovat nádherný učebnicový trojblok. 25:16 pro Kladno.

I ve třetím setu se Kladno pomělně rychle dostalo do vedení. Jenže pak zvolnilo, vypadlo z role a "chlaba se začal lámat" kolem patnáctého bodu. Ostravákům se zranilo libero a v "rozlišováku" nastoupil náhradní borec. 20:17. Začaly pracovat emoce a bylo na co koukat. Kladno však dotáhlo rozdělanou práci do konce, v setu zvítězilo 25:23, celkem 3:0 na sety a z Ostravy si veze plný počet bodů a vedení v extralize.

Hodnocení: 5 - 1 hlasů
autor: Jan Šritter 21.11.2016

Galerie

kladno.jpg ostrava.jpg hala.jpg

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další