Špenátovo-banánové smoothie s hruškou (raw food)

30.01.2016 17:24

Recept na jednoduché veganské raw smoothie, které si můžete udělat i v zimě. Nejlepší je samozřejmě s čerstvým špenátem z vlastní zahrádky, ale jen málo z nás má k takovému špenátu přístup. V supermarketech i bioprodejnách můžete sehnat celoročně čerstvé listy baby špenátu, banán i hrušku. Toto špenátovo-banánové raw smoothie s hruškou čili zelený koktejl si můžete nutričně obohatit ještě například přidáním konopného proteinu (koupíte zde »), v zimě dosypat pro zahřívací efekt třeba skořici. Koktejl má lahodnou sladkou chuť, a to i bez přidání sladidla. Samozřejmě bude pokaždé malinko jiná, podle zralosti banánů a hrušky a také podle typu špenátu. Obvykle ale docílíte opravdu slaďoučké a osvěžující chuti, kterou si zamilují i děti.



INGREDIENCE cca na 4 porce:

  • 3 dcl neperlivé vody
  • 2 zralé banány
  • 2 hrsti (miska) špenátových listů
  • 1 větší hruška

Variabilně (můžete vynechat):


POSTUP:

  1. Do mixéru dáme vodu, oloupané banány, omyté listy špenátu a hrušku zbavenou jádřince. (Případně přidáme i trochu skořice a konopného proteinu).
  2. Rozmixujeme do hladka a podáváme.

Pozn: © www.syrova-strava.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele tohoto webu je zakázáno (více zde »).


 

 

Zpět

 
 

Reklama:

 

© 2012-2024 Syrová-strava.cz - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode