Jaký byl můj rok 2016?

Blog / Dála Musil – 14. ledna 2017

Všichni kolem bilancují. Já jsem na tohle "pouštění do soukromí" nikdy moc nebyl, ale lidi se mění a tak si jdu zabilancovat taky. Jaký byl můj rok 2016?

Nečekejte dnes žádné dlouhé čtení, spíš takové kratší shrnutí toho podstatného. Velkou část posledních měsíců a let jsem odhalil už na jaře ve článku kterak podnikání převrátilo můj život. Tentokrát budu výrazně pozitivnější, tak pojďme na to.

Pracovní život? Paráda!

Jestli mě někdy v dosavadním životě práce fakt bavila, pak to bylo v roce 2016. Počet klientů jsem zredukoval na čtyři, přičemž tři dny z pěti jsem trávil marketingem pro sportovní eshop a prodejny Sanasport. Pardubický inhouse tým funguje od dubna a nebýt téhle spolupráce, upřímně nevím, jestli bych ještě zůstával na volné noze.

Tahle práce mě totiž nadmíru bavila a baví - jsme dobrá parta, jakožto tým nejsme ničím svázaní a tuhle volnost jsem fakt potřeboval. Řeším mj. podobu a výkonnost eshopu, obsahový marketing, e-mailing a sociální sítě. Co je na tom taky super? Že nedělám všechno sám, na což jsem byl dřív zvyklý. Psaní, grafika, kódování a spousta dalšího už jde mimo mě.

Druhou největší časovou položkou byl marketing pro Obal Centrum, kde jsme konečně rozjeli tvorbu nového eshopu. Poprvé v životě jsem navrhoval kompletně celý eshop a věřím, že až ho letos spustíme, bude stát za to.

Mimo to jsem v roce 2016 plánoval přestat psát na svůj blog, ale nějak se mi to nepovedlo. A soudě dle vašich reakcí a návštěvnosti je to dobře :-) Na základě článku o Evernote & Freelu mě taky kluci z Freela oslovili pro rozhovor, kde jsem poodhalil něco málo ze svých názorů i soukromí.

Osobní život? Taky slušný!

Chtělo by se říct, že osobní život byl doslova opakem toho nadšení z pracovního, ale nakonec to taky nebylo tak špatné. Na začátku roku jsem si dal hodně cílů, splnil jsem přibližně polovinu (všechny další se mi přesouvají na letošek :-). Omezil jsem internet a čtení všemožných zdrojů a sociálních sítí, což byl rozhodně jeden z nejlepších kroků - zkuste to a uvidíte, kolik budete mít najednou volného času. A když máte čas, co s ním?

Spustil jsem nový projekt Fotopiq (bohužel zatím i nechal ležet ladem...), pochopil principy vaření a naučil se vařit pár jídel (nakonec to není tak těžké, jak jsem se obával :-), přečetl rekordní počet knih (odborných i beletrií, bavil mě hlavně Stephen King), zlepšil se v kulečníku (a došel do rekordního čtvrtfinále v jednom ze dvou turnajů), po mnoha letech hrál online UT CTF (a sice nové útéčko, a netuším jak, ale patřím dokonce mezi světovou špičku) a mimo plán začal běhat (když to tři dny týdně řešíte pro klienta, řeknete si, proč to taky nezkusit). Nečekal jsem ani to, že bych někdy navštívil koncert pardubické filharmonie, ale stalo se - a zjistil jsem, že klasická hudba má taky něco do sebe.

Hudba? Cože?!

Tohle nebude o filharmonii ani o tom, jaké songy pro mě byly letos top (no dobře, byl to Duke Dumont - Ocean Drive, Alan Walker - Faded, Enrique Iglesias - Duele el Corazon, Mikolas Josef - Free a Weeknd - Starboy :-). Konečně jsem ale naplno pochopil, jaký vliv hudba na člověka má. Když bydlíte sami, tak se pro vás stane strašně důležitou. Takže až budete mít někdy špatnou náladu, nebo budete potřebovat namotivovat, pusťte si, co máte rádi - fakt to neuvěřitelně pomáhá, i když jsem si to dřív tolik nemyslel. Jako motivační poslouchám hlavně epic music, např. Audiomachine, Two Steps From Hell apod. A v Sanasportu, pokud jsem zrovna DJ dne, frčí hlavně 80ky a 90ky :-)

Co mě čeká letos?

Rok 2017 bude hodně nadupaný a já věřím, že ještě úspěšnější než ten loňský. Pro Sanasport dělám od letoška rovnou 4 dny týdně, nově si navíc užiju i trochu managementu, protože budu marketingovou část týmu řídit. Pracovně mě ještě před jarem čeká i redesign současného webu. Oborově jsem se posunul víc od marketingu k designu služeb a k webdesignu, což se promítne v nabídce služeb. Chystám se web též víc zjednodušit a přidat mu trochu stylu, ať je hned vidět, že je můj. A protože jsem loni neměl ani den "dovolené", letos to chci určitě napravit. Mám samozřejmě i nějaké další osobní cíle typu nový vztah, ale o tom vám povím zas někdy příště :-)

Nuže, přeju vám všem vydařený rok 2017! :-)

autor Dála Musil

O autorovi článku
Dála Musil je digitální konzultant & designér a Notion Certified Consultant & Ambassador z Pardubic. Svým klientům pomáhá zjednodušovat digitální život díky aplikaci Notion, dříve se věnoval také UX designu, marketingu či procesnímu řízení. O podnikání a všem digitálním píše už více než 10 let.
Twitter profil  LinkedIn profil  Youtube kanál  RSS blogu

Líbil se vám článek? Sdílejte ho dál


Pomohl vám můj obsah? Podpořte mě, prosím

Jsou pro vás moje články, videa, šablony, newsletter či posty na socialu (nejen o Notionu) užitečné? Přispěním libovolné částky mi pomůžete tvořit další nový obsah. Předem díky za podporu! 🙌

QR platba

Přidejte se k 2 900+ lidem, kteří mě sledují

1x měsíčně vám pošlu zpravodaj ze světa Notionu plný novinek, tipů, článků a videí 🙂