Mobil jako brána k citlivým údajům

Často slýcháme o nebezpečí úniku citlivých firemních dat prostřednictvím hackerského útoku nebo vyzrazením informací bývalým zaměstnancem. Málokdo si však uvědomuje, že jedním z nejrizikovějších způsobů, jak společnost může přijít o svá firemní data, jsou veškerá přenosná zařízení, především mobilní telefony. Co všechno hrozí v případě ztráty nebo odcizení mobilního telefonu? A jak na to, abychom se nemuseli bát zobrazovat na svém mobilu i citlivá firemní data?

Sdílení citlivých souborů a hesel

Při ztrátě nebo odcizení mobilního telefonu je obvykle nejrizikovější otevřený přístup k zobrazení všech údajů uložených na mobilním zařízení a potažmo veškeré přístupy k heslům a sdíleným diskům se všemi firemními soubory. Pokud se někdo pokusí získaná data zneužít, může společnosti způsobit nemalé problémy.

Základním bezpečnostním opatřením proti nechtěnému úniku dat je tedy nastavení pevných bezpečnostních pravidel pro všechna firemní přenosná zařízení. Součástí těchto pravidel by měla být také identifikace škodlivých aplikací a možnost okamžitého zablokování nebo vzdáleného vymazání uložených dat v případě odcizení nebo ztráty mobilního zařízení.

Všechna firemní zařízení pod kontrolou

Pokud je ve vaší firemně více než 5 zaměstnanců, je velmi obtížné dohlížet na to, aby se všichni zaměstnanci chovali v oblasti bezpečnosti firemních citlivých dat zodpovědně. Pokud chcete mít přehled o všech používaných mobilních zařízeních a potažmo také noteboocích, tabletech a firemních PC, doporučujeme využít služeb společnosti Safetica.

Pomocí nástroje Mobile Device Management zvýšíte bezpečnost sdílených dat a budete mít o všech firemních zařízeních lepší přehled. Zároveň můžete pomocí služby lokalizovat ztracený mobil a ověřit bezpečnostní stav zařízení. Nástroj Mobile Device Management vám zároveň umožní všechna mobilní zařízení vzdáleně a jednotně spravovat, což vám značně ušetří čas, který byste jinak věnovali manuální konfiguraci. Jakmile ve vaší firmě přibude nové zařízení, jednoduše nastavíte stejná bezpečnostní pravidla, firemní účty a wifi síť, aniž byste museli předávat svým zaměstnancům hesla. Bezpečnostní nastavení firemních mobilních telefonů tak budete mít vždy hromadně pod kontrolou. Správa mobilních zařízení prostřednictvím služeb společnosti Safetica je jednoduchá a účinná.

Sdílejte článek přátelům:
Tip na příspěvek:  Přehraj.to: Lidé nahrávají filmy pro lidi
,
Show Buttons
Hide Buttons