pátek 24. února 2017

Ovesné lívance s jogurtem

Snídaně preferuji slané, ale čas od času prostě přijde chuť na něco sladkého. Kousek bábovky, obilná kaše, křupky s mlékem, nebo třeba palačinky či lívance. Abych trochu vyrovnala tu sladkost snídaně, rozhodla jsem se lívance dělat trochu zdravěji, z ovesných vloček. Výsledkem jsou jemné nadýchané lívanečky, které miluje i náš roční syn. 

Na snídani pro dva a půl člověka potřebujete:
  • 8 PL ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 4 PL jogurtu
  • 1 ČL  prášku do pečiva
  • hrst rozinek
  • voda
Pokud máte možnost, ovesné vločky rozmixujte na jemno, přidejte vejce, jogurt a prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Poté postupně přilévejte vodu až získáte vhodnou hustotu na lívance. Těsto by mělo být hustější než na palačinky. 

Také můžete všechny suroviny vyjma rozinek přidat do mixéru a mixovat, dokud nevznikne hladká hmota, kterou podle potřeby rozředíte vodou. Nakonec přidejte rozinky a nechte těsto 10-15 minut odležet. 

Smažte menší lívanečky přibližně minutu z každé strany, ideálně na nepřilnavé pánvi na sucho nebo s trochou kokosového oleje.

Pro děti můžete potřít každý lívanec přesnídávkou či tvarohem, pro dospělé je vše jen na vaší chuti a fantazii - použijte tvaroh, čokoládu, ovoce, marmeládu, zmrzlinu, skořicový cukr ... 




Žádné komentáře:

Okomentovat