Vyhoďte tu krávu z okna

Jsem imunní proti reklamám. Neovlivňují mě, nerozhoduji se podle nich. Reklama na mě nepůsobí. Nejsem závislý(á) na televizi. Kecy v kleci. Většina lidí je totálně pod vlivem reklamy.

Nedávno mi známý vyprávěl “humornou” historku o tom, jak jeho příbuzní bydlí už mnoho let na samotě někde mezi lesem Řáholecem a Šumavským Boubínem. Totální samota, staré stavení. Manželský pár a dvě děti. Barák prošel opravou, ale zůstal jim suchý záchod. Klasická kadibudka. Mnoho let chodí ve vedrech, mrazech i dešti několik metrů od baráku vykonávat potřebu.

No a mají dvě malá děcka. Ta půjdou do první třídy. Kde je ten humor? Maminka začala s dětmi než nastoupily do školy záměrně obcházet známé a kamarády. Potřebovala, aby se děcka naučila chodit na normální splachovací záchod. V životě ho totiž neviděly. Netušily, jak se používá. Proč taky, mají svůj suchý, který až na určité nepohodlí není o moc horší.

Jak to souvisí s reklamou?

Když někoho budete dostatečně dlouho přesvědčovat, že 2+2=5, začne věřit, že 2+2 je prostě 5. Když někomu neukážete normální toaletu, nebude vědět co s ní až ji uvidí. Když někomu budete dostatečně dlouho ukazovat mladé veselé děti krmící se každé ráno čokoládovými cereáliemi, za čas uvěří a bude si myslet, že jsou cereálie pro jeho dítě zdravé. Reklama není suchý záchod, ale je to víc než podobné přirovnání. U reklamy je jen doba než uvěříte zblbnete o něco delší.

Pokud každý den zapnete televizi, třeba jen jako kulisu před cestou do práce, myslete si co chcete, ale jste ovlivnění reklamou. Už se nepozastavíte nad takovými hovadinami jako že kokosová tyčinka MAGOR nemá vůbec nic společného s válením se na pláži a relaxací.

Myslíte, že když do sebe občas nacpete tuhle trans tuky narvanou hromadu cukru s chemickou příchutí kokosu, budete se cítit jako ta mladá, krásná a samozřejmě hubená slečna v reklamě? WTF. Nebudete. Bude vám stejně na hovno nanic jako do té doby. Jenže ta holka je tak happy a hubená a krásná. Já chci taky. Mňamky, mlasky, hamiky, papiky. Pojďte mi moje špíčky. 

Reklama funguje

Jinak by do ní firmy neinvestovaly takové množství peněz. Pokud chcete žít alespoň trochu zdravě, zbavit se závislosti na cukru, tak v rámci zachování zdravého rozumu doporučuji jediné. Vyhoďte tu krávu televizi z okna. Jděte se místo zírání na pohyblivé obrázky raději projít.

Když nemáte televizi, musíte se vyrovnat se strachem, že si nebudete mít s lidmi, co povídat, protože nebudete vědět, co se zrovna děje. Nebudete moc pravidelně sledovat zprávy, vyhlásí třetí světovou a vy se o tom nedozvíte, uteče nějaký super úchyl a vy ho nepoznáte. To je všechno absolutní blbost.”

Michelle Losekoot alias Růžová panda

ThrowoutTVPřed 3 lety nám přestala fungovat anténa, obraz blbnul, sekal se. Sami od sebe jsme postupně přestali koukat na televizi. Před rokem jsme ji vyhodili a odhlásili. Zbavit se televize bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, co jsme za posledních pár let udělali. Máme několikanásobně víc času. Času, který můžeme věnovat sobě, cvičení, procházkám, relaxování, meditaci. Povídám. Vyhoďte tu krávu z okna. Je to podstatný krok na cestě k zdravému životnímu stylu. 

blank

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Líbilo se?

Podpoř článek sdílením na sociálních sítích, nebo jen lajkem. Ať nezapadne v zapomnění. Sleduj FitPlan.cz na Facebooku nebo na Twitteru. Dozvíš se o nových příspěvcích jako první. Mezi tím si můžete stáhnout e-book 11 mýtů o hubnutí a zdravém životním stylu nebo knihu Jak pálit tuky a neukládat je.

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

blank
x