Chladič CPU s lopatkami ventilátoru ve tvaru žraločí ploutve

Nabídka chladičů CPU se značkou ZALMAN je široká. V nabídce rozhodně zaujme model CNPS10X Optima, chladič, který má lopatky ventilátoru ve tvaru žraločí ploutve.

Chladiče procesorů se starají o jejich stabilní výkon. Úkolem je odvádět teplo a udržovat příznivé prostředí pro práci procesorů. Chladič CNPS10X Optima 2011 má speciálně tvarované hliníkové žebrování a odvádí teplo pomocí čtyř heat pipe trubic. K chlazení dále využívá 120mm ventilátor. Originální tvar lopatek ventilátoru optimalizuje proudění vzduchu, zvyšuje účinnost chlazení a snižuje hlučnost a vibrace. K chladiči je možné naistalovat jeden nebo dva ventilátory. Ve srovnání s konkurenčními chladiči je CNPS10X Optima 2011 větší a o 130 g těžší, a nabízí tak vyšší efektivitu chlazení.

Použitá technologie Direct Touch Heatpipe (DHT) zajišťuje, že je teplo z procesoru bezprostředně převáděno do trubic, a tím se maximalizuje chladicí výkon. K vyššímu výkonu chlazení napomáhá i teplovodní pasta ZM-STG2M, která je součástí dodávky. Pasta maximalizuje přenos tepla z procesoru do chladiče. Chladič CNPS10X Optima 2011 je kompatibilní s celou řadou socketů Intel i AMD