Pro rodiče,  Renata Petříčková

Lucie Ernestová: Miluj svůj život 2018

Zpříjemnit si celý rok krásným kalendářem, který sem tam okoření život hladkou myšlenkou, úvahou a tématem, o kterém lze bez nadsázky říci, že zůstává věčné! Vděčnost, radost, plynutí života, láska, péče o tělo – to všechno patří mezi dvanáct drobných životních témat, která vám Lucie Ernerstová nabízí k přemýšlení a působení na svou duši v průběhu roku 2018.

Námět na tento kalendář k ní přišel z loňského roku, kdy poprvé ilustrovala stejný kalendář s texty Louise L. Hay, jejíž kalendáře u nás už vycházejí řadu let. Letos po poprvé dostala do rukou samotná ilustrátorka. V rozhovoru, který jsem s ní při té příležitosti dělala, mne zajímalo, jak se s tím vypořádala a jestli něco udělala ve svých textech jinak. Odpověděla: Ano, nahradit texty Louise Hay výzva byla. Mám její texty ráda a moc mě inspirují. Občas mi ale přijde, že jen tak afirmačně kloužou po povrchu podstaty věcí. Nechci snižovat význam positivních afirmací, ale mám ráda noření si do hlubších i temnějších vrstev naší podstaty. My Evropané jsme více filozofičtěji zaměření a ne vždy nám sedí americké růžové brýle. Jsme vrstevnaté osobnosti a je dobré zaostřovat na vrstvu positivního i kritického myšlení. Já mám ráda oboje.

Lucie Ernestová se doslova ponořila do podstaty snad celého roku a tím i celého lidského života. Nadnesla ho. Jak z textů, tak z obrázků na vás dýchá lehkost a pohlazení. Přesně to, co chcete vidět, když si ráno pijete ranní čaj nebo kávu. Když vám v práci padne zrak na rozpis týdenních úkolů nebo večer, když s úlevou zasednete k večernímu jídlu. Třeba…. Třeba na vás vykoukne něco podobného:

„Vděčnost

Je nádherné ponořit se do prostého pocitu bytí a pocítit hlubokou vděčnost za velké i malé dary života. Je povznášející kochat se krásou přírody, radovat se z maličkostí a pozorovat svět s úžasem malého dítěte. Děkuji za možnost prožít každý nový den, za zkušenosti, které život přichystal. Ať jsou, jaké jsou, vždy mě o kousek posunou k pochopení sebe a světa kolem nás.

S vděčností přijmi svoji jedinečnost a současně i možnost být součástí tohoto světa, který nás přesahuje. Je osvobozující najít své pravé místo a v klidu ho přijmout.

V tomto okamžiku hluboké vděčnosti se rodí pocit uvolnění, harmonie a jednoty. Otevírá se nám brána ke štěstí.“

Zrovna toto pojednání o vděčnosti patří k těm, která mohou v paměti zůstat na dlouhou dobu a jejich poselství i celý život, protože přesně tak to je. A vlastně to splývá i s dalším měsícem, ve kterém jsem byla zvědavá, jak se smířit s proměnlivostí a nestálostí života a osudu. Jak tedy? Býti ve svém středu…

„Všechno se mění

Toužíme po jistotě, ale jediná jistota je, že vše se mění. Tvé myšlenky, pocity, bolesti, trápení i radosti jednou pominou. Trvale zůstává jen tichá blaženost za pravdivým vnímáním světa.

Hluboko za všemi pocity, myšlenkami a egem se skrývá naše pravé já, se kterým se můžeme kdykoliv spojit. Tam najdeme oporu, po které toužíme.

Náš život procházím různými etapami. Ty těžké nás posilují a ty lehké povznášejí. Každá však jednou pomine. Svět se mění a my s ním. Nikdy nevíme, jaké bude zítřejší ráno, příští jaro nebo co najdeme za dalším rohem. To je nádherné neočekávatelné dobrodružství života. Každý den je nový začátek.“

Kalendář je milým pohlazením, praktickým pomocníkem a stejně jako roky předtím, do jeho okének si člověk bude s radostí a nadšením plánovat život. Protože v tom cítí smysl a podporu! Obrovskou!

O autorce:

Lucie Ernestová je máma dvou kluků, milující a milovaná žena a manželka, inspirovaná a inspirující ilustrátorka, čerstvá venkovanka, protřelá cestovatelka, zapomenutá architektka. Láká ji a táhne poznávání světa vnějšího a vnitřního. Baví ji surfovat na vlnách nápadů, zážitků a zkušeností a současně je ráda ukotvená v čase a prostoru doma na samotě za Prahou. Vymýšlí a tvoří zábavné a vzdělávací hry pro děti, které vycházejí u nás i v zahraničí. Kreslí inspirační obrázky pro malé i velké a svým osobitým životem inspiruje ostatní.

Lucie Ernestová: oblíbený kalendář je tentokrát originálním autorským dílem české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jako sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít.

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2017

Renata Petříčková

Nejnovější příspěvky na webu:

[pt_view id=”8f01f87e0f”]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy