KOŘENĚNÉ MLETÉ HOVĚZÍ S VEJCI

MASO / DO 30 MIN / BEZ LEPKU / BEZ CUKRU / OBĚD / VEČEŘE
Kořeněné mleté hovězí s vejci

Už jsem vám psala, že pracujeme z domova? Oba jsme s Petrem na volné noze. Jenže poslední rok si říkám, že to začíná být dost na hraně. Jsou dny, kdy se přistihnu, že je 11 a já pracuji v pyžamu, aniž bych měla nějakou snídani či dokonce aspoň čaj. Prostě se z postele přesunu rovnou k PC.

A pak jsou tu obědy, které nejde vynechat. Zde je jeden z obědů, který nezabere téměř žádný čas a my ho prostě milujeme. Můžeme být i k večeři :) Je naprosto jednoduchý.. něco jako míchaná vajíčka :-) Navíc 100% zasytí a největšího chlapíka. Tuto kombinaci mletého masa s vejci jíme úplně samotnou nebo třeba s pečenou zeleninou.

DOBA PŘÍPRAVY

Příprava 5 min. / Vaření 15 min.

INGREDIENCE

500g mletého hovězího masa
1 vrchovatá lžička ghí
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička hořčičných semínek
malý kousek čerstvého zázvoru
2 velká jarní cibulky
svazek čerstvé petrželky
pár lístků máty
6–8 vajec
špetka pepře
2 lžíce harrisa pasty

POSTUP

  1. Na 1 lžičce ghí másla si lehce orestujeme koření (1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička hořčičných semínek) s nastrouhaným zázvorem.
  2. Jakmile nám pánev provoní kuchyni, můžeme přidat 500 g mletého hovězího masa a na slabé plátky pokrájenou 1 větší jarní cibulku. Vše řádně promícháme a restujeme, dokud maso nezhnědne.
  3. Přimícháme 3 lžíce nasekané petrželky.
  4. Ztlumíme plotýnku a na mleté maso rozklepneme 6–8 vajec. Průběžně můžeme opatrně promíchat. My většinou promícháme polovinu vajec s masem, zbytek necháme dojít na masu alá volské oko. Je to v momentě, kdy jsou vejce lehce mazlavá.
  5. Na závěr ozdobíme pánev druhou nasekanou cibulkou, lístky máty, dochutíme pepřem, chilli a několika lžícemi harrisa pasty.
imageimageimageimageimage

dobrou chuť

gabi

20.8.2017

Líbil se ti recept? Pomož nám ho šířit ...

Okomentuj recept

Moc rádi uslyšíme, co si myslíš. Povedl se ti recept? Jak jsi si jej upravil? Dej nám vědět a poděl se s ostatními.

Napsat komentář

KATEŘINA píše: #1

Tohle je tak neobvyklá kombinace, že jsem ji musela vyzkoušet. A je to vynikající! Byla jsem hodně zvědavá na reakci manžela, který po odložení vidličky prohlásil, že to bylo naprosto E-PES-NÍ! Můžu i potvrdit, že jídlo skvěle zasytí. Za mě tedy spokojenost na všech frontách a rozhodně ukládám mezi oblíbené recepty :-)

před 2 lety

Okomentuj recept

Tvůj e-mail nebude zobrazen.

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'