Bílé knihy pro připojení k protokolům Smart Contract. Autor: Internet

San Francisco – Bývalý vedoucí vědec protokolů RSA vydal bílé knihy pro připojení k počítačovým protokolům Smart Contract, ředitel inženýrství Facebooku a tvůrce kompilátoru LLVM bude členem poradní rady společnosti ChainLink.

Představuje seznam povolených položek pro zajištění bezpečnosti prodeje přístupu ChainLink.

Ari Juels, přední vědec v oboru kryptografie a bývalý vedoucí vědecký pracovník protokolů RSA, je spoluautorem a vydavatelem technických bílých knih s týmem stojícím za společností SmartContract.com, předním poskytovatelem blockchainového middleware používaného technickými lídry, jako je SWIFT, a umožňujícího bezpečné připojení k externím zdrojům dat a externím způsobům plateb. Akademicky prověřený článek nabízí nové pohledy na to, jak inteligentní kontrakty mohou vybočit mimo využití jakožto mechanismus prodeje autentizačních tokenů, a představuje ChainLink, nový přístup k bezpečnému připojení inteligentních smluv k datům v reálném světě, jakýmkoliv API a tradičním bankovním platbám.

V souvisejícím oznámení se uvádí, že k týmu ChainLink Network se jako aktivní technický poradce přidává ředitel inženýrství společnosti Facebook Evan Cheng. Pan Cheng dříve vytvořil kompilátory LLVM, které využívají všechna zařízení Apple iOS a Mac pro spuštění svého bezpečného strojového kódu nižší úrovně a které hrají klíčovou roli v tom, jak bezpečně je strojový kód nižší úrovně používán některými z předních světových technologických společností, včetně společností Google, Intel, AMD, Nvidia a řady dalších technických lídrů, kteří jsou závislí na provozování bezpečných systémů odolných proti neoprávněnému zásahu. Pan Cheng získal prestižní ocenění ACM Software Systems, když byly kompilátory LLVM uznány za globální standard pro generování bezpečného strojového kódu nižší úrovně, který umožňuje každodenní používání všeho od zařízení iPhone až po vyhledávání na Googlu nebo grafické karty Nvidia.

Generální ředitel společnosti SmartContract.com a zakladatel společnosti ChainLink Sergej Nazarov uvedl:

„Máme veliké štěstí, že pracujeme s technickým vizionářem, jako je Evan. Jeho příspěvek k tomu, jak strojový kód nižší úrovně dokáže bezpečně provozovat mnoho služeb, které dnes všichni používáme, z něj činí ceněnou autoritu v oblasti decentralizované infrastruktury, která je také vysoce bezpečná.“

Bílé knihy ChainLink byly důkladně prozkoumány a prověřeny významnými profesory informatiky, odborníky v oblast kybernetiky a průmyslovými lídry v oblasti blockchainu. Výzkum byl veden Ari Julesem, bývalým vedoucím vědcem RSA, a v současné době známým profesorem informatiky v institutu Cornell Tech Jacobs, jakož i ředitelem IC3, iniciativy členů fakult Cornellovy univerzity, Cornell Tech, UC Berkeley, UIUC a Technion. Pan Jules významně přispěl v oblasti kybernetické bezpečnosti a zasloužil se o průlomové změny ve výzkumu distribuovaných systémů prostřednictvím své dobře známé práce na téma důkazu o možnosti opětovného využití (Proof of Retrievability), na kterém jsou založeny decentralizované systémy jako Filecoin, Storj a další. Tyto bílé knihy jsou nyní přístupné pro veřejnou recenzi.

Sergej Nazarov řekl: „Jsme nadšeni, že spolupracujeme s opravdu nadaným akademickým technickým vizionářem a celkově velkým člověkem, jako je Ari. Jeho příspěvek jak k tradičnímu průmyslu kybernetické bezpečnosti, tak k nově vznikající blockchainové infrastruktuře je skutečně zásadní.

„Budování připojení ChainLink na bázi nejdůležitějšího výzkumu zaměřeného na bezpečnost představuje nejlepší přístup pro dosažení technického úspěchu. Očekáváme, že prozkoumané, modulární a otevřené přístupy, které jsou obsaženy v bílých knihách ChainLink, nám umožní vytvořit bezpečná a nezbytná spojení mezi inteligentními smlouvami a klíčovými externími zdroji, jako jsou zdroje dat, API a různé platební systémy.“

V důsledku extrémně vysoké poptávky po účasti na širokém prodeji autentizačních tokenů ChainLink tým ChainLink pečlivě vytvořil spravedlivý způsob zajištění širokého přístupu. Prodej, který začne 19. září 2017 v 15:00 UTC, se bude řídit přísným přístupovým procesem, který umožní účast větší blockchainové komunity a zájemců o podporu plně decentralizovaného blockchainového middleware.

Autentizační tokeny LINK budou použity v rámci sítě ChainLink, která umožňuje inteligentním smlouvám bezpečně přistupovat k mnoha zdrojům mimo řetězec, které jsou nezbytné, aby se staly skutečně užitečné pro smlouvy v oblasti financí, pojišťovnictví, obchodního financování a další klíčové dohody. Autentizační token LINK poskytne vývojářům možnost zaplatit každému operátorovi uzlu ChainLink za specifická data, rozhraní API a možnosti mimořetězcových plateb, které poskytují. To umožňuje způsob bezpečného, rychlého a ověřitelného připojení inteligentních smluv k externím zdrojům dat, API, interním systémům a stávající bankovní infrastruktuře, které všechny potřebují pro fungování v reálném světě.

Sergej Nazarov dodal: „Protože se ChainLink blíží k zahájení širokého prodeje, chtěli bychom poděkovat našim příznivcům za obrovský zájem o prodej tokenů LINK. Obrovská poptávka komunity po účasti daleko přesáhla naše očekávání a my jsme přesvědčeni, že prodej autentizačních tokenů LINK vytvoří pevný základ pro síť ChainLink, která se stane preferovaným prostředkem pro připojení inteligentních smluv k důležitým datům, API a tradičním bankovním platbám.“

Síť ChainLink využívá několik dalších projektů s otevřenými zdroji. V rámci vyjádření vděku a přispění komunitě bylo ChainLink vyvinuto způsobem otevřeného přístupu.

Sergej Nazarov uvedl: „ChainLink vyzývá a povzbuzuje komunitu k úplnému přezkoumání našeho díla v teoretickém i technickém pojetí. Jsme hluboce vděční akademické, kyberneticko-bezpečnostní a blockchainové komunitě za všechny přísné a promyšlené recenze, které již dodala. Těšíme se na úzkou spolupráci s těmito komunitami, abychom vytvořili bezpečný a skutečně decentralizovaný blockchainový middleware k okamžitému použití pro všechny.“

PSALI JSME: Vyroben pro přežití – nový chytrý mobilní telefon Cat S31

ZDROJ: Protext (CTK), Newswire
Redkace „ZE“

Komentáře