Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Bojte se, bojte...

Exploze ve stanici Parsons Green londýnského metra zranila nejméně 29 lidí. Výbuch zapříčinila podomácku sestrojená výbušnina. Policie zveřejnila, že totožnost útočníka už zná. K útoku se přihlásil Islámský stát.
Bojte se, bojte...

Tak už to zase třísklo

tentokrát v Albionu

tak daleko a přeci blízko

že prach se dotkl lemu zvonů

na Loretě...

Evropa prý nemá strach

však sama jede na lafetě

a ještě si koně pohání

muezzin řve do dáli

že takto končí pohani

co se nikdy nebáli...

Místo hledání příčin současného stavu katastrofální bezpečnostní situace v Evropě jsme opět krmeni obvyklými žvásty o zastrašení (Sadiq Khan, starosta Londýna), semknutosti a odhodlání (Angela Merkelová).

  • bojte-se-bojte

Vypukla šílená panika. Lidé ječeli, křičeli děsem, některé ženy se rozplakaly. Lidé v hrůze hledali východy, prchali, šlapali po jiných a tak vůbec různě ukazovali, že se vůbec nebojí (parafráze).

Nenecháme se zastrašit, zní z nejvyšších míst, načež Theresa Mayová na důkaz toho zvýšila stupeň ohrožení země na nejvyšší, tedy kritický a slíbila tisíce ozbrojenců v ulicích včetně armády. Ve Francii, kde se taky vůbec nebojí nikdo a ničeho, mají pro jistotu zavedený rovnou mnohaletý výjimečný stav.

Ačkoliv útočníci i jejich loutkovodiči jasně a zřetelně říkají: To máte za to, že jste nevěřící (v islám), kormidelníci Evropy říkají: Ale ne, to tak není. To se jen někdo zmýlil, nějakému popletovi přeskočily kolečka v hlavě, on to tak nemyslel. Sorry jako, ale po mně někdo střílet z kulometu s výkřikem, že mě zabije páč mu chodím za starou, bral bych ho sakra vážně.

Různí samozvaní analytici se sluncem v duši se nám snaží vecpat, že všechno je jinak, nic s ničím nesouvisí, nic se vlastně neděje a v každé rodině je něco. Jen nějak nedokáží vysvětlit ten prostý fakt, že počet a rozsah muslimských atentátů stoupá v přímé úměře s počtem muslimů na čtvereční kilometr.

Boj se, Evropo! Boj se anonymních buněk zradikalizovaných fanatiků, válečných štváčů v rouše imámů, kteří zneužívají svobodu projevu, boj se uzavřených komunit a no-go zón, boj se porušování zákonů ve jménu jakýchsi pochybných výjimek pro někoho, kdo si uzurpoval lidské právo a povýšil ho na osobní právo veta. Boj se nohsledů a ďáblových advokátů takových praktik a existencí.

Řešit následky místo příčin přivedlo Evropu k řadě totalit a dvěma světovým válkám. I ten nejhloupější člověk ví, že nejlépe si svůj život ochrání zdravým životním stylem a vyvarováním se nebezpečného a škodlivého. Dát si životní pojištění do závěti potěší snad až jeho dědice, budou-li vůbec nějací.

Pootevřel opatrně dveře a zaposlouchal se. Pak uchopil malé děvčátko a vystrčil ho pomalu ze dveří: "nakoukni a pověz mi holčičko, jestli se pořád ještě nebojíme!", evropský politik.

http://zpravy.idnes.cz/exploze-metro-londyn-05h-/zahranicni.aspx?c=A170915_100030_zahranicni_ert

Autor: Petr Burian

Zdroj: http://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=623903

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře