Vznik a slavnostní spuštění EXPLETIO Akcelerátor – první start-up a seed investor v Ostravě

Název Expletio se nese ve znamení pomoci něco zlepšit a zdokonalit, v tomto případě dotáhnout začínající start-upy do úspěšného konce.

Expletio Start-up Akcelerátor Ostrava je nový partner a investor start-upů, který chce podpořit talenty v Moravskoslezském kraji a vytvořit z Ostravy místo, kde budou vznikat start-upy a inovace s globálním úspěchem.

Za myšlenkou a realizací vzniku Expletia stojí Dr. Martin Roman, vrcholový manažer, byznysmen a filantrop (působil například jako generální ředitel ČEZ, je členem představenstva MOL Group, donátor projektu Čtení pomáhá apod.), a společně s ním česko-britská investiční společnost OPIFER, která se již několik let úspěšně zaměřuje na financování a rozvoj early stage start-upů z různých oborů v rámci celé Evropy.

V Ostravě vidíme obrovský a zároveň nevyužitý potenciál kvalitních projektů a především chytrých lidí z prostředí vysokých škol, do kterých chceme investovat. Budeme podporovat studenty, odborníky a zapálené mladé podnikatele z tohoto kraje v hledání inovativních řešení a jejich přeměnu v reálné firmy. Zvýšíme atraktivitu studia na univerzitách v regionu a uplatnění jejich absolventů. Spolupracujeme s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava (VŠB), kde je široké spektrum oborů s inovativním výzkumem, na který bychom rádi navázali úspěšným transferem do komerčního prostředí.

Hodláme vstupovat jako investor a partner do začínajících firem zrozených z nápadu nebo výzkumu, kterým budeme poskytovat pre-seedové a seedové investice od 10.000 do 500.000 EUR. Vstupujeme do začínajících firem nejen jako investoři, ale také jako partneři, kteří do firmy přinášejí vedle investice své zkušenosti, kontakty a profesionální tým zkušených odborníků na technologickou a byznys evaluaci i strategii, zvyšování úrovně IP firem (další komerční výzkum a vývoj), marketing, globální expanzi, právo, zakládání spin-off firem s univerzitami apod.

Tip na příspěvek:  Jak vypadaly webové stránky v minulosti.

Akcelerátor Expletio sídlí v moderních prostorách Vědeckotechnologického parku 4Medical Innovations, který se nachází nedaleko Vysoké školy Báňské. Máme skvěle vybavené a inspirativní kanceláře s moderní IT infrastrukturou a software vybavením.

V listopadu Expletio spustí pro Moravskoslezský kraj program GameChanger, jehož vítězové získají akceleraci a investici. Všichni zájemci o akceleraci svého projektu mohou přihlásit svůj nápad nebo start-up během trvání programu GameChanger, a to od 1. listopadu 2017 do 31. prosince 2017. Vítězné nápady a start-upy získají v lednu 2018 investici v hodnotě minimálně 10.000 EUR a Expletio akcelerační balíček. Více informací se dozvíte na www.expletio.cz nebo na sociálních sítích.

Slavnostní zahájení aktivit Expletia v Ostravě, kam jste všichni zváni, proběhne 16. října, v průběhu odpoledního programu se můžete těšit na představení Expletio akcelerátoru, zajímavou inspirativní přednášku Martina Romana, úspěšného globálního start-upu, spuštění programu GameChanger a networking.

Sdílejte článek přátelům:
, , , , , , ,
Show Buttons
Hide Buttons