Lidé z Velké Británie budou moct posílat peníze přes Messenger

0

Facebook umožňuje zasílání peněz přátelům nebo rodině přes Facebook Messenger již více než dva roky. Nyní tento sociální gigant umožnil tuto funkci i ve Velké Británii, což znamená, že je tato služba poprvé k dispozici mimo USA.

Uživatelé ve Velké Británii, kteří provádějí platby prostřednictvím aplikace pro Android nebo iOS, budou mít údajně stejně rychlý a jednoduchý přístup jako lidé z USA.

Vše, co potřebujete je zapnout si chat s některým z Vašich přátel, kliknout na ikonku “+” a poté na zelenou ikonu plateb. Poté zde budete muset napsat podrobnosti o platební kartě a následnou částku, kterou budete chtít poslat.

Také si v aplikaci musíte zaregistrovat Vaši debetní kartu, abyste dané peníze získali na Váš účet. Společnost Facebook chce zdůraznit, že všechny podrobnosti a transakce budou šifrovány a každá platba bude vyžadovat PIN kód.

Maximální částka za jednu platbu bude £2,500 (73 000 Kč). Tato funkce se však obvykle používá k odesílání mnohem menších částek. „V USA většina lidí platí méně než $50 (1 100Kč),“ dodává David Marcus, vedoucí oddělení Facebook Messenger.

Očekává se, že aktualizace bude k dispozici v následujících týdnech. Není zatím jasné, jestli aplikace bude obsahovat podporu pro Paypal, ta totiž byla v USA přidána teprve minulý měsíc.

Zdroj

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here