1. eTravel.cz
  2. Novinky
  3. Kam s dětmi k moři

Kam na nejlepší letní dovolenou s dětmi k moři?

Pondělí, 26.2.2024

Kam na nejlepší letní dovolenou s dětmi k moři?

Chcete vzít vaše ratolesti na dovolenou k moři? Poradíme vám, jaké jsou nejlepší země pro dovolenou s dětmi. Mezi nejoblíbenější destinace pro rodinnou dovolenou patří výhodné Bulharsko a Turecko, tradiční Chorvatsko, pohodová Itálie a oblíbené Řecko či Španělsko. Ve všech těchto zemích na vás čeká bohatá nabídka hotelů ideálních pro rodinnou dovolenou.

Vyberte si hotel, který budou vaše děti milovat

Základem skvělé rodinné dovolené je dobrý výběr hotelu. Ubytování by mělo plně vyhovět dětským nárokům. Zatímco dospělí dokáží ledacos odpustit a přehlédnout, děti jsou nekompromisní. A nejsou-li na 100 % spokojeny vaše ratolesti, pravděpodobně si dovolenou neužijete naplno ani vy. Přinejmenším ne tak, jak jste o tom celý rok snili. Na co byste měli při výběru zájezdu pro rodinu s dětmi myslet?

Zázemí pro rodiny s dětmi

Ty nejlepší hotely pro rodinnou dovolenou u moře by měly ležet přímo u pláže, nejlépe u písečné s pozvolným vstupem. Hotelové zázemí a vybavení by mělo počítat s dostatkem bazénů včetně dětského brouzdaliště pro nejmenší a optimálně také alespoň s několika klouzačkami a tobogány. Přičemž platí čím více, tím lépe. Součástí hotelu musí být jednoznačně také dětské venkovní hřiště a dostatečně vybavený dětský koutek či herna.

Menu přizpůsobené dětským chutím

Na dovolené jistě budete moct ochutnat mnoho nových jídel. Ačkoliv děti nové exotické chutě příliš neocení, kvalitní hotely mají vždy pestrý výběr z dětského menu, bohatou nabídku ovoce a zeleniny a pro mlsné dětské jazýčky nabízejí tolik oblíbené zmrzliny, ledové tříště nebo barevné nealko koktejly.

Nesmí chybět dětský klub

Ideální rodinný hotel pořádá celodenní animace, při kterých se děti vyřádí. Kvalitní program je zaměřený na zábavu, sport i dobrodružné aktivity. Mnohé z cestovních kanceláří nabízejí v hotelech vlastní kluby s českými animátory, které fungují po celý den. Klub je vynikající variantou pro celou rodinu - děti se zabaví s novými kamarády pod dohledem zkušených animátorů a rodiče mají zasloužené chvilky sami pro sebe.

Turecko: pohádková dovolená pro celou rodinu

Turecko představuje místo jako stvořené pro rodinnou dovolenou. Užijete si zde písečné i oblázkové pláže, historické památky a vynikající tureckou kuchyni. Hotelové resorty nabízejí stravování all inclusive a řada z nich i aquaparky nebo animační programy. Co vás navíc potěší, je skvělá cenová dostupnost. Doporučujeme oblíbená střediska jako Antalya, Side nebo Belek na Turecké riviéře. Nezapomenutelná dovolená s orientální atmosférou na vás už čeká.

Rodinná dovolená v Turecku

Výhodné zájezdy do Turecka

Řecko: tradiční destinace pro rodinnou dovolenou

Tradiční a bezpečnou zemí pro dovolenou s dětmi je Řecko. Na řeckých ostrovech najdete spousty nádherných písčitých pláží nebo pláží s jemnými kamínky, křišťálově čistou vodou a pozvolným vstupem do moře pro bezpečné dětské hry. Vypravte se například na ostrovy Rhodos, Zakynthos, Korfu nebo Kos. Krásné pláže vhodné pro děti najdete i na Krétě.

Rodinná dovolená v Řecku

Výhodné zájezdy do Řecka

Itálie: ideální pro zájezdy k moři i s miminkem

Další skvělou volbou, kam odcestovat na dovolenou s dětmi, je Itálie. Velké oblibě se těší oblast Benátska na severu země. Pláže s jemným pískem, pozvolný vstup do moře, krátká dojezdová vzdálenost i cenová dostupnost - to jsou důvody, proč právě sem míří nejvíc Čechů. Jde o rodiny se staršími i těmi nejmenšími dětmi. Relativně krátkou cestu autem totiž zvládnete i s miminkem. Rodiny s dětmi si oblíbily také oblast Gargano v Apulii. Spokojeni budete i v Kampánii nebo na italských ostrovech Sardinii a Sicilii.

Rodinná dovolená v Itálii

Výhodné zájezdy do Itálie

Chorvatsko: nejoblíbenější dovolenková destinace Čechů

Chorvatsko platí mezi českými turisty už léta za nejoblíbenější destinaci pro letní dovolenou. Dosažitelnost autem, průzračné čisté moře, vysoká úroveň služeb a množství ubytovacích kapacit činí z Chorvatska skvělé místo pro letní dovolenou s dětmi u moře. Ačkoliv ne všechny pláže v Chorvatsku jsou písečné, tedy ideální pro ty nejmenší, rodin s dětmi sem jezdí stále dost. Pokud si přejete pláž s vysloveně jemným pískem, zamiřte na sever ostrova Rab do letoviska Lopar. Písčitá pláž je i v Brele ve Střední Dalmácii. Pěkné místo se světlým pískem s názvem Soline, které je součástí živé městské pláže Dražice, najdete i v Biogradu na Moru.

Rodinná dovolená v Chorvatsku

Výhodné zájezdy do Chorvatska

Španělsko: skvělá dovolená pro děti každého věku

Příjemné počasí, teplé moře, dlouhé písečné pláže i malebné zátoky, atraktivní letoviska i atrakce pro celou rodinu – to je dovolená ve Španělsku. Tato destinace je vhodná jak pro nejmenší, které uvítají pozvolný vstup do moře, tak i pro děti staršího věku. Navštivte oblíbená dovolenková střediska jako Costa de la Luz, Mallorca, Costa Brava či Costa Cálida, která toto vše nabízí. Určitě se vám však bude líbit i na Kanárských ostrovech, tedy na Gran Canarii, Tenerife nebo Fuerteventuře.Začátek formuláře

Rodinná dovolená ve Španělsku

Výhodné zájezdy do Španělska

Bulharsko: výhodná letní dovolená s dětmi u moře

Dovolená v Bulharsku s dětmi je velice populární díky krásným a bezpečným plážím, skvělé vybavenosti místních hotelů a velmi příznivým cenám. V Bulharsku na vás čekají živá přímořská letoviska plná zábavy s novými moderními hotely i staršími renovovanými hotely a dlouhé písečné pláže. Pokud máte namířeno do Bulharska s dětmi, doporučujeme navštívit 7 kilometrů dlouhý pás Slunečného pobřeží, kudy jezdí oblíbený turistický vláček, Varnu či letoviska Albena, Primorsko nebo Obzor.

Rodinná dovolená v Bulharsku

Výhodné zájezdy do Bulharska

Kam dál?

Další články

Plánujete letos dovolenou v Chorvatsku? Podívejte se na nejlepší chorvatské pláže, každý si zde najde tu svou. Těšte se na pláže s kamínky, oblázky, s umělými plošinami i jemným pískem vhodným pro rodiny s dětmi.
Inspirujte se naším žebříčkem TOP 7 nejlepších zemí na dovolenou v roce 2024, které jsme pro vás vybrali s důrazem na krásné pláže, skvělé turistické zázemí, zajímavé výletní cíle a jedinečné zážitky.
Láká vás navštívit exotickou destinaci? Inspirujte se našimi tipy na oblíbená místa a splňte si sen o dalekém tropickém ráji. Čekají vás luxusní hotely, úžasné pláže i kouzelná atmosféra. Stačí si pouze vybrat.
Přečtěte si, kde se přes zimu ohřejete a užijete si levnou exotickou dovolenou. Ať už vás lákají bližší nebo vzdálenější exotické destinace, s našimi tipy zažijete zimu, která vám díru do rozpočtu rozhodně neudělá.
Vánoce se blíží a s nimi i tradiční vánoční trhy. Připravte se na sváteční atmosféru, krásnou výzdobu, zvuk koled i chuť svařeného vína a cukroví. Náš průvodce vám prozradí, které evropské metropole letos stojí za to navštívit.
Stýská se vám po létě a chcete si ještě dopřát teplé počasí? Poradíme vám, kam vyrazit na nejlepší říjnovou dovolenou u moře. Nechte se inspirovat nejlepšími destinacemi, kde jsou i na podzim pláže krásně vyhřáté nebo letovisky u břehů severní Afriky, kde si užijete koupání v příjemně teplé vodě.