6.6 C
Prague
Neděle, 5 května, 2024
novinky
More

    Mohlo by Vás zajímat

    Světový box v pražské Lucerně: Kuba rozdrtila Evropu


    Více než dva tisíce diváků do posledního místa zaplnilo pražský Palác Lucerna, aby si nenechali ujít sportovní událost, která nemá v novodobé historii boxu České republiky obdoby. Přihlíželi nelítostným soubojům špičkových evropských boxerů, kteří vyzvali hvězdnou kubánskou reprezentaci. Po dlouhých třiceti letech mohli kubánské boxery vidět i čeští fanoušci doma v Praze.

    Kuba nastoupila v hvězdné sestavě, tedy s olympijským vítězem z Rio de Jandera Julio Perazem a aktuálním mistrem světa z Hamburku, bronzovým medailistou z olympijského Ria a synovcem slavného neporazitelného kubánského borce Savona Cottili. Ten nám ještě před zápasem řekl: „Velice mě zavazuje, že jsem synovcem Felixe Savona, jeho jméno je na Kubě téměř posvátné.“

    Galashow Evropa versus Kuba nabídla strhující podívanou na světovou boxerskou špičku. Ale zatímco v předchozím evropském vystoupení Kubánců v Nizozemí, kde se společnému týmu Nizozemí a Francie povedlo nad kubánskými borci jeden zápas vyhrát, v pražské Lucerně vyhráli kubánští boxeři všech sedm zápasů a nenechali nikoho na pochybách, že jsou nejlepšími olympijskými boxery světa.

    Hodně se čekalo od rumunského Nestora Míhaje, který se stal před dvěma roky mistrem světa a roku 2011 porazil ve čtvrtfinále Mistrovství Evropy v turecké Analatyi knockautem Antonyho Joshuu, úřadujícího profesionálního mistra světa a přemožitele fenomenálního Ukrajince Vladimira Klička. „Rumunský Tyson“ ale tentokráte na kubánského boxera nestačil.

    [ssba]


    Latest Posts

    pr clanky

    Redakce doporučuje