NEPEČENÉ CUKROVÍ - KOKOSOVÉ KULIČKY V ČOKOLÁDĚ

CUKROVÍ / SLADKÉ / DEZERTY / VEGETARIAN / DO 45 MIN / BEZ LEPKU
Nepečené cukroví - kokosové kuličky v čokoládě

Řeknu vám dvě věci – mám ráda jednoduché a rychlé recepty a hlavně miluju kokos. Pokud jste na tom podobně, tak tyhle kuličky určitě zkuste.

Mám ale malou radu, nechutnejte kokosovou směs samotnou, ale ochutnejte kuličku až na konci. Konečná chuť je úplně jiná a vlastně dokonalá :)

DOBA PŘÍPRAVY

Příprava 15 min. /

INGREDIENCE

na 35 kuliček

2 hrnky strouhaného kokosu i
2 lžíce javorového sirupu či medu (není nutný)
8 lžic kokosového mléka
vanilkový extrakt
dobrovolně(4 lžíce rozehřátého kakaového másla)

Na polevu
120 g 70% čokolády
1 lžíce ghí másla

Na ozdobení
Namleté oříšky

POSTUP

  1. 2 hrnky strouhaného kokosu lehce umixujeme ve foodprocesoru s 8 lžícemi kokosového mléka, 2 lžícemi sirupu a špetkou vanilky. Pokud chcete chuť zjemnit, doporučujeme přidat ještě 2–4 lžíce rozehřátého kakaového másla.
  2. Z kokosové směsi vytvarujeme kuličky, které dáme přibližně na 20 minut do mrazáku.
  3. Těsně před vyndáním kuliček z mrazáku si ve vodní lázni připravíme čokoládovou polevu z čokolády a ghí másla.
  4. Z mrazáku vyndáme kuličky, prsty upravíme tvar k dokonalosti a pomocí vidličky je ještě studené namáčíme do teplé čokoládové polevy a pokládáme je na pečící papír. Než poleva zaschne, můžeme kuličky ozdobit namletými oříšky či kokosem.
  5. Uchováváme je v lednici či v mrazáku.
imageimageimage

dobrou chuť

gabi

Líbil se ti recept? Pomož nám ho šířit ...

Okomentuj recept

Moc rádi uslyšíme, co si myslíš. Povedl se ti recept? Jak jsi si jej upravil? Dej nám vědět a poděl se s ostatními.

Napsat komentář

ROMANA píše: #1

Recept vypadá krásně, jen nemám foodprocesor, stačí ingredience smíchat ručně? Díky Romana

před 6 lety

ROMANA píše: #2

Recept vypadá krásně, jen nemám foodprocesor, stačí ingredience smíchat ručně? Díky Romana

před 6 lety

GÁBINA píše: #3

Romco, tak je důležité koupit hodně jemně nastrouhaný kokos a dát tam možná o lžíci či dvě více mléka. Pak to bude určo ok :)

před 6 lety

ANET píše: #4

Jak docílit toho aby kolos držel pohromadě ? Úplně se mi to sype. Ne a ne to spojit.

před 6 lety

ANET píše: #5

Jak docílit toho aby kolos držel pohromadě ? Úplně se mi to sype. Ne a ne to spojit.

před 6 lety

GÁBINA píše: #6

Anet, a máte tam všechny suroviny.. i med? Dejte těm klidně více kokosového mleka.

před 6 lety

JARMILA píše: #7

fajn recepty

před 5 lety

SARKA píše: #8

Tak dnes jsem to delala z cerstve nastrouhaneho kokosu,samozrejme jsem jej neproprala a nevytvarela kokosove mleko,tak jsem musela zahustit moukou na pizzu a pridala jsem vanilkovy cukr,mistni domorodvi maji radi sladke a misto medu,ten tu neni,jsem dala kondenzovane mleko Sarka z Vanuatu

před 4 lety

Okomentuj recept

Tvůj e-mail nebude zobrazen.

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'