Menu
oCukroví.cz
Linecké cukroví Snadné

Recept na linecké cukroví. Zdravější varianta ze špaldové mouky

Receptů na linecké cukroví není nikdy dost. Tentokráte můžete zkusit zdravější variantu ze špaldové mouky a mletých mandlí. Uvidíte, že výsledek bude výborný a takřka nerozeznatelný od originálu.

Linecké cukroví nesmí chybět na žádném vánočním stole. Milují ho děti i dospělí. Jeho příprava je poměrně rychlá a jednoduchá. Do přípravy zapojte i děti a užijte si skvělé, zábavné odpoledne. Dobrou chuť.

Suroviny

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience si dobře odvažte a smíchejte v misce na kompaktní těsto. Můžete míchat klasicky rukama nebo využijte moderní techniku a použijte kuchyňského robota. Při míchání rukama se vám možná chvilkama bude zdát, že z toho žádné těsto nikdy nebude, ale nebojte se. Jak se bude máslo postupně rozpouštět, vytvoří se hladké a vláčné těsto. Hotové těsto si zabalte do potravinářské folie a nechte do druhého dne odpočívat v chladničce.
  2. Druhý den vyndejte těsto a rozdělte na tři díly. Jeden si nechte venku a zbylé dva vložte zpátky do lednice. Část, kterou jste si nechali vyndanou, dejte na vál pokrytý potravinářskou fólií a vyválejte. Na fólii se vám budou lépe vykrajovat tvary. Nebudou se lepit k podložce.
  3. Těsto vyválejte na potřebnou šířku, jak máte ve zvyku. Vykrájejte a dejte na plech. Pečte ve vyhřáté troubě asi na 180 °C podle šířky těsta.
  4. Upečené linecké cukroví nechte vychladnout a poté spojujte jednotlivé kousky k sobě marmeládou podle vlastního výběru, ideální domácí výroby. Výborná je i klasická nugeta (nebo zdravější varianta, která se dá vyrobit doma) či různé krémy. Cukroví můžete posypat cukrem, pocákat čokoládou a ozdobit podle své fantazie a chuti.

Náš tip: Aby vám máslo v těstě lépe pracovalo, můžete ho studené nastrouhat na struhadle do těsta.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na linecké cukroví. Zdravější varianta ze špaldové mouky