-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 11. prosince 2017

Lívanečky z hrášku a máty



Nadýchané a měkounké hráškové lívance, člověka ta jejich měkkost až překvapí. Máta hrášku dodá příjemnou svěžest a jejich barva je úplně svěže zelená a to se v zimě cení. Abych u té plotny nevystála důlek, tak jsem je upekla v troubě a výsledek byl vynikající.

balení mraženého hrášku (většinou mezi 400 - 500g)
250g ricotty
4 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvá máta - dávám hodně cca velkou hrst nasekané máty
60g hladké mouky
pepř a sůl

Hrášek necháme povolit a rozmixujeme v mixeru na jemno, pokud budou ve směsi drobné kousky, nevadí to. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Smícháme hrášek, cibulku, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, vejce a mouku. Ochutím solí a pepřem. Jako poslední přidáme ricottu, kterou se snažíme vmíchat jen jemně, tak aby v těstě zůstaly malé kousky.
Peču v předehřáté troubě na sto šedesát stupňů dozlatova - té mé troubě to trvalo necelých dvacet minut.
QuickEdit
Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

Follow @SunriseSunsetBlog