-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 14. ledna 2018

Corzetti s krémem z pečených paprik



Corzetti (někdy také jako croxetty) jsou tradiční těstoviny z Ligurie. Každá významná šlechtická rodina měla své corzetti razítko se svým erbem. Ačkoliv to tak nevypadá, tak jejich příprava je hračka, zvlášť pokud máte děti, které milují razítkování. S těstem se dobře pracuje, není třeba ho vyvalovat příliš tence, stačí jen asi na tři milimetry a to se dá zvládnout i bez strojku na těstoviny. Pak už jen razítko dítěti do ruky a corzetti jsou na světě. Pokud nemáte speciální corzetti razítku, můžete namísto něj obtisknout do těsta vidličku, nebo nějaké razítko na sušenky. Díky reliéfu na těstovinách výborně drží omáčka.

Těsto:

300g hladké mouky
1 vejce
30ml olivového oleje
118ml vody

Krém:
5 červených paprik
2 lžíce vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

pecorino, parmezán, zralý kozí sýr 

Všechny suroviny na těsto promíchejte a hněťte dokud nezískáte sametové a jemné těsto. Z těsta vytvarujte disk, zabalte do potravinové folie a nechte minimálně třicet minut odpočinout v lednici. Těsta je poměrně hodně, tak já vždy připravím těstoviny jen z poloviny a druhou polovinu zpracovávám až druhý den. Pokud chcete můžete si corzetti připravit do zásoby a mít je až tři dny v lednici, nebo je zmrazit na později. 

Mezitím si papriky vyskládejte na plech a dejte je péci do trouby pod rozpálený gril. Postupně je otáčejte, až papriky úplně zčernají. Přendejte je do mísy a přiklopte poklicí. Papriky se během pár minut zapaří a půjdou krásně oloupat. oloupanou papriku nakrájejte na kousky a spolu s vinným octem, černým pepřem a solí rozmixujte na jemný krém. Krém si přelévám do široké pánve a přihřívám ho přesně ve chvíli, kdy se mi začne vařit voda na těstoviny.

Těsto vyválejte tak, aby bylo zhruba 3mm tenké a poté vykrojte jednotlivá kola a otiskněte do nich razítko (nebo vidličku).

V hrnci přive'dte vodu k varu, důkladně ji osolte a uvařte corzetti tak, aby byly podle vaší chuti. Al dente jsou za tři minuty. Poté je rovnou přesouvám do pánve s krémem. 
podáváme ideálně na nahřátých talířích s trochou dobrého sýra - mám ráda pecorino a skvělé budou i s nějakým výrazným kozím sýrem.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog