-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 22. ledna 2018

Pečená polenta se špenátem a sušenými rajčaty



Rychlá bezlepková večeře. Kukuřičná polenta se špenátem a sušenými rajčaty. Můžete si ji přichystat celý plech dopředu a těsně před jídlem ji dát jen zapéct. Polenta je výborná i studená.

Na jeden plech:

čtvrt kila polenty (používám instantní)
menší cibule
čtvrt kila čerstvého nebo mraženého špenátu
hrst sušených rajčat
dva stroužky česneku
rostlinný olej
sůl a čerstvě mletý pepř


Plech si vymažeme olejem. Sušená rajčata namočíme do misky s horkou vodou a necháme změknout. Mezitím si připravíme špenát. Špenátové listy propláchneme a spaříme horkou vodou. Cibulku nakrájíme na drobno a orestujeme na troše oleje. Spařený špenát nakrájíme a přidáme k cibulce. Po minutě přidáme i česnek nakrájený na drobno a sušená rajčata nakrájená na kousky. Polentu připravuji jednoduše. Litr vody osolíme. Čtvrt kila polenty nasypeme do litru osolené vody. Polentu přivedeme k varu a za stálého míchání ji necháme zhoustnout. Do polenty přimícháme ochucený špenát a rozprostřeme na plech. Necháme půl hodinky ztuhnout a poté dáme péci do trouby. Pečeme na sto osmdesát minut až povrch polenty zezlátne, trvá to zhruba dvacet minut.

Někdy k polentě přidám ricottu, nebo trochu parmezánu. Podle sezóny měním i zeleninu, zkuste na jaře polentu třeba s kopřivami, nebo moji oblíbenou zimní verzi s houbami a pórkem. 

Nejraději jím polentu přelitou trochou dobrého olivového oleje (momentálně u nás doma vede skvělý španělský z olivac.net) a doplněnou jednoduchým salátem.
QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog