Aerobic Casopisek.czVyletiky.czFitcentra.czAerobic.cz

čtenář nepřihlášen   přihlásit se   registrovat se   informace

RSS článků   RSS akcí

Vlastní vyhledávání

Články - archiv

Kajča Jarošová: 18. mezinárodní kongres Aerobicmania

Pamatuji si, jak jsem nedávno psala reportáž k 10. Aerobicmanii a dnes už píši k 18. ročníku! Trochu se bojím spočítat, kdy jsme na tuto skvělou akci vlastně přijeli poprvé. Ale kdo by si ji nechával ujít, když jsme z toho vždycky tak nadšení?

Stačí se jen rozhlídnout po sále a vidím holky z Prahy, Budějovic, Ostravy, Prostějova, Třebové... a spousty dalších ze všech koutů ČR a dokonce i dále. Ale dost dívání a jde se cvičit.

Aerobicmania 18 - fitness novinky a inspirace

První hodina byla jasná Cardio dance, kterou vedli naši úžasní organizátoři Lenka Velínská a Roman Ondrášek. Nejlepší začátek, jaký mohl být. Tentokrát to bylo trochu retro. Závěrečné finále na písničku Wannabe od Spice girls. Naprosto dokonalá sestava, kterou oba dva tak rozjeli, až jsme byli všichni v šoku. Dokonce intro bylo inspirované přímo klipem od Spice girls a bylo parádní!

Po cardio úvodu jsem vyrazila do klidnější části na vyzkoušení Smovey terapie s Lenkou Fasnerovou. Smovey je zajímavá novinka, která se skvěle hodí například ke cvičení rehabilitačního charakteru, zdravotního cvičení se seniory anebo na masážní terapie. Jsou to takové dva kruhy, která mají uvnitř kuličky a s každým cvikem vytváří vibrace, které se nám přenáší po celém těle. Má celou řadu zdravotních benefitů, proto určitě doporučuji vyzkoušet. Lenka nám k tomu přidala ještě masážní podložky z kamínků, které celou masáž příjemně dotvořili.

Třetí lekci jsem strávila s kávou a pozorováním nádherné dvojice Iva Mojžíšková a Kamil Zásada, kteří měli lekci Dance and Fun. Na ně se tak krásně dívá! Skvělá choreografie a skvělý pár!

A pak konečně! Nejvíc očekávaná lekce Functional Pilates a Alessandro Muo. Alesandro byl naprostým právem hlavní hvězda letošní akce, protože jeho lekce jsou nepopsatelné. At už to byla jeho předešlá hodina Functional step nebo následující workshop v MY FIT. Functional Pilates byla body and mind lekce, kde se protáhnete i zaposilujete dohromady - a to vše v jedné plynulé choreografii. Obrovská inspirace do silových i zdravotních lekcí.

V pilates duchu jsem pokračovala dále a zůstala v sále i na další skvělou inspiraci - Lenku Velínskou. Tentokrát jsme používali malé míčky na promasírování a zlepšení cvičících pozic, ve kterých jsme pak pracovali na stabilizaci a mobilitě. V některých masážních pozicích jsem teda trošku trpěla, ale výsledek stál za to.

Závěrečnou tečkou byla poslední hodina Woudink opět s Lenkou Fasnerovou. Woudink je houpací fitness pomůcka. Je to taková dřevěná deska, na které se dají cvičit Pilates a Bodywork sekvence. Je super na stabilitu a hlavně je to zábava.

Tak to byl můj výběr z mnoha výborných lekcí, které byly na programu. Vše bylo skvělé a to byla jen maličká část z celé fitness akce. Kdybych se mohla rozdvojit, tak bych určitě ráda vyzkoušela ještě další zajímavé lekce jako jsou Bosu rehab, Functional step, Portdebras ball, Total body training a spousty dalších. Naštěstí to 18. Aerobicmanií nekončí a těch spousty dalších lekcí si můžeme vyzkoušet i příště.

Kajča Jarošová je dlouholetou spolupracovnicí www.aerobic.cz. Její aktivity můžete nyní sledovat také na jejím facebookovém profilu.

 

22. 02. 2018, 10.59:35

 

reklama


Aerobic.cz na facebooku - od aerobiku přes jogu a pilates až po zumbu

TOPlist