Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Sestra upustila novorozence u očkování: Izabelce praskla lebka, děda Milan zuří

Izabelce po pádu z náruče sestry praskla lebka - ilustrační foto
Izabelce po pádu z náruče sestry praskla lebka - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: miš - 
31. prosince 2018
05:25

Pocity největšího štěstí z narození vytouženého miminka vystřídaly u slovenské rodiny žijící ve Velké Británii obavy o zdraví jejich novorozené Izabelky. Sestra ji totiž nedopatřením během očkování upustila na zem. Rentgen ukázal, že jednodenní holčičce praskla lebka.

„Izabelka se narodila 25. prosince jako úplně zdravé děvčátko v nemocnici ve městě Burnley. Druhý den měla být se svou matkou, mou snachou, propuštěna z nemocnice,“ řekl televizi Markíza Izabelčin dědeček Milan Oračko. Nestalo se tak ovšem. Následující den ráno totiž došlo k obrovské nehodě.

Zdravotní sestra si vzala Izabelku, aby ji naočkovala. V tu chvíli však dítě vypadlo sestře z náruče a spadlo rovnou na hlavičku. „Když si to sestra uvědomila, udělalo se jí nevolno. Podle mého syna, který u toho byl, to však udělala schválně, aby svou chybu mohla na něco svést,“ říká Oračko.

Lékaři rodinu prý několikrát ubezpečili, že dítě bude v pořádku. Izabelčin stav se ovšem po šesti hodinách zhoršil, na temeni hlavy se jí udělala velká boule a následně provedené vyšetření ukázalo, že má dítě prasklou lebku. Okamžitě byla převezena do nemocnice v Manchesteru. Další dny a vyšetření ukážou, zda se nehoda obejde bez trvalých následků.

Nemocnice v Burnley svou chybu přiznala. „Vůbec se mi nelíbí, jak postupovali po nehodě. Myslím si, že situaci podcenili,“ nechal se slyšet rozzlobený a zoufalý dědeček.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání