ČEZ Distribuce se cvičně bránila kybernetickému útoku
Foto: ČEZ
Zajímavosti

ČR - Hrozba kybernetických útoků je v poslední době stále častěji skloňované téma. Hned třináct specialistů z ČEZ Distribuce zodpovědných za kybernetickou bezpečnost v oblasti technologických systémů mělo možnosti si vyzkoušet, jak by se proti nim dokázalo bránit. Týdenní výcvik pořádali experti ze společnosti CyberGym Europe.

Samotný výcvik byl zaměřen na seznámení s aktuálními trendy v oblasti kybernetické bezpečnosti IT a OT systémů. Hlavní důraz byl kladen na praktický nácvik zaměřený na schopnost reagovat adekvátně při kybernetickém útoku, který je cílený na technologické systémy společnosti ČEZ Distribuce. Trénink byl koncipován jako kombinace teoretických přednášek pro rozšíření znalostí z oblasti aktuálních trendů v kybernetické bezpečnosti a zejména praktického ověření reakcí na kybernetické (hackerské) útoky.

„Výstupem je ověření zavedených postupů k zajištění kybernetické bezpečnosti společnosti. Do budoucna se budeme připravovat na ochranu kritické infrastruktury a kritické informační infrastruktury, abychom co nejvíce eliminovali možnosti případných útoků a jejich dopadu na core business společnosti,“ říká Radomír Valica, bezpečností ředitel společnosti ČEZ Distribuce.

3112cez1

Foto: ČEZ

Kybernetická bezpečnost je dnes vnímána jako součást zabezpečení v oblasti informační bezpečnosti s dopadem na provoz IT a OT systémů. Cílem kybernetické bezpečnosti je zajistit komplexní ochranu aktiv participujících a podporujících business cíle společnosti s důrazem na plnění legislativních požadavků definující povinnosti subjektů určených správou a provozem kritické informační infrastruktury.

Společnost ČEZ Distribuce si je plně vědoma nutnosti budování systému řízení postupnými a koncepčními kroky, založenými na zapojování všech zaměstnanců do ochrany aktiv a aktivní podpory vedení společnosti. Letos ČEZ Distribuce obdržela již po čtvrté v řadě osvědčení „Bezpečný podnik“, které uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

3112cez3

Foto: ČEZ

Autor: Soňa Holingerová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru