InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prachatický novoroční ohňostroj za 40 000 čekají nové efekty a hudba

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

PRACHATICE – Prachatický novoroční ohňostroj se uskuteční nad Velkým náměstím na Nový rok od osmnácti hodin. Odpalován bude jako už tradičně ze střechy Národního domu a připraven bude z pyrotechnických efektů, jaké Prachatičtí ještě neviděli a nová bude i doprovodná hudba. Cena, kterou radnice za ohňostroj zaplatí, činí čtyřicet tisíc korun.

 

„Budou použity ve větším množství blikavé a detonační efekty ze speciálních finálových kompaktů navržených právě pro naši pyrotechnickou show. To vše bude v maximální míře ladit s doprovodnou hudbou - tentokráte jsme sáhli do klasické hudby. O jakou skladbu půjde, si však necháme jako novoroční překvapení," řekla pro Jižní Čechy Teď vedoucí odboru kultury školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková.

Radnice a specializovaná firma používají jako odpaliště tradičně plochou část střechy Národního domu. Nad ním je proto efekty z náměstí nejlépe vidět. „Plochá střecha skýtá pro odpal tu výhodu, že její sklon je směrem od náměstí a výmety směřují také od náměstí. Z římsy nad vchodem pak budou odpalovány pyrotechnické efekty menších kalibrů," dodala Jiřina Dolejšková.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace