InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Seniorský klub - Betty McDonaldová

    Čtvrtek 23.5 9:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

  • Tvořivý rok - ubrouskování

    Čtvrtek 23.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V ulici Dukelských bojovníků v Táboře dojde na rekonstrukci zeleně

Ilustrační foto

Ilustrační foto

TÁBOR - Od první veřejné debaty s obyvateli ulice Dukelských bojovníků o rekonstrukci zeleně v okolí jejich bydliště už uběhlo tři a půl roku. Připomínkami obyvatel ulice se odbor životního prostředí městského úřadu zabýval řadu měsíců a po další veřejné debatě se došlo ke kompromisům a zpracování konečného projektu.

 

Na jeho realizaci ale nedošlo, protože městu se dvakrát nepodařilo získat dotaci. Až nyní to vypadá slibně. Radnice obdržela příslib a rada města nyní schválila vypsání výběrového řízení na realizaci akce.

V době od března 2019 do listopadu 2020 dojde ve vnitroblocích v ulici Dukelských bojovníků k obnově trávníků, keřů, výsadbě trvalkových záhonů a obnově stromů a živých plotů. Stávající stromy, které zůstanou zachovány, budou ošetřeny. Obnoven a doplněn bude také mobiliář, osazeno má být 64 laviček, instalováno 14 psích pisoárů a čtyři hmyzí hotely. Vzniknou také dvě odpočinková místa pro sousedská setkávání, kde budou lidé moci například společně grilovat.

Jak uvedla Blanka Candrová z odboru životního prostředí, konečná podoba je výsledkem dohody s občany a řady kompromisů. „Tam, kde si to lidé přáli, ve vnitroblocích zůstanou sušáky na prádlo. Spor byl při projednávání také o besídky obrostlé šeříky, kde se lidé nyní scházejí. Část lidí si je přála zachovat, část odstranit. Nakonec jsme se domluvili, že část bezů se zredukuje a část zůstane," vyjmenovala Blanka Candrová.

Pokud by si někdo chtěl připomenout výslednou podobu projektu, najde ji na webu města.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Smutné je to, že bez dotace už neudělají ani takovou kravinu. Trávník, prostříhat keře, ptačí cosik, lavičky... to všechno by si obce zvládly dělat z vlastního. Dotace jen na akce typu Budějovická, obchvaty apod.

    Vloženo 1.1.2019 11:32:37

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Je-li na začátku zelená tráva, zpravidla na konci řetězce se dojí. Někdy mléko, někdy dotace.

      Vloženo 1.1.2019 17:59:01

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    A v projektu zásadně chybí ptačí pítka a kůl pro drbání sudokopytníků, a pranýř. Po tom všichni touží.

    Vloženo 1.1.2019 11:03:03

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Hmyzí hotely snad proboha chybět nebudou!

      Vloženo 1.1.2019 13:36:44

  • Rejpal z Dukelky 

    Reagovat

     

    Omlouvám se, že rejpu, ale pomalu by to chtělo začít znovu rekonstruovat samotnou ulici. Vozovka se tu propadá, že jsou tu za deště pomalu deset centimetrů hluboké kaluže, chodníky též, obrubníky v místech přípojek do domů za chvilku zmizí pod zemí.
    Bude s tím město něco dělat?
    Nainstaluje psí pisoár.....

    Vloženo 1.1.2019 10:20:58

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace