Liberecká volejbalistka Lucie Kolářová

Liberecká volejbalistka Lucie Kolářová | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Kvůli bráškovi fandím Slavii, říká liberecká volejbalistka Kolářová

  • 0
Sourozenci Kolářovi z Liberce hrají se svými týmy v nejvyšších soutěžích a na hřištích se dají snadno rozpoznat. Mají totiž jedno společné - oproti fotbalovým spoluhráčům a volejbalovým spoluhráčkám mají rozdílné dresy.

Starší Ondřej, odchovanec Slovanu Liberec, je momentálně brankářskou jedničkou lídra první fotbalové ligy Slavie Praha, mladší Lucie plní od letošní sezony roli libera v družstvu volejbalistek liberecké Dukly, které jsou v extraligové tabulce druhé.

„Nastupujeme v těch našich kolektivních sportech na specifických postech, na kterých může hrát jen jeden, takže to máme trochu těžší. Brácha teda v základu hraje už dlouho, ale já se o to musím poprat a ještě to bude asi chvíli trvat,“ přiblížila talentovaná, 169 centimetrů vysoká liberecká volejbalistka Lucie Kolářová. 

„Máme to s Luckou stejné i v tom, že oba hrajeme s míčem hlavně rukama,“ podotkl s úsměvem 24letý Ondřej Kolář. „A brácha je vlastně někdy v zápasech taky takové libero, když vybíhá za vápno a rozehrává nohama,“ dodala Lucie Kolářová.

Té je teprve 18 let, věkem je tedy ještě juniorka. V týmu žen Dukly si kroutí první sezonu, na liberu zatím plní roli dvojky za zkušenou Dostálovou, ale několik startů v extralize i v evropském Challenge Cupu už nasbírala. Trénuje hlavně se ženami, ale zároveň je také velkou oporou libereckého celku v juniorské extralize.

„Starší holky se o mě výborně starají a jsem nadšená, že můžu být součástí týmu žen tady v Dukle,“ říká studentka Gymnázia v Jeronýmově ulici v Liberci. „Před sebou mám na liberu Verču Dostálovou a vidím ji jako svůj veliký vzor. Určitě bych chtěla někdy v budoucnu hrát v základní sestavě Liberce a také jako ona být členkou české ženské reprezentace.“

Ondřej a Lucie zdědili sportovní geny po svém otci Vladimíru Kolářovi, bývalém úspěšném volejbalistovi Dukly Liberec a českém reprezentantovi. „Já jsem také chtěl hrát volejbal, ale táta mi ho nepovolil, za což jsem mu teď vděčný. Tak aspoň ségra ho hraje a jsem rád, že se jí daří a že už je v týmu žen Dukly,“ těší současného gólmana fotbalistů Slavie. 

„Určitě chtěla asi hrávat spíš na smeči, ale ta její menší výška jí to nepovolila, takže je z ní libero. A díky tomu, že je velice mrštná, tak to zvládá velice dobře. Jako parťáci chodíme spolu se ségrou hrát v létě turnaje v beachvolejbalu, jsme sehraní a náramně se doplňujeme. Já mám výšku a ona to vychytá v poli,“ vyprávěl 193 centimetrů vysoký Ondřej Kolář.

„S Ondrou jsme v kontaktu pořád a když je to jen trochu možné, tak se jezdíme na naše zápasy vzájemně dívat a fandit,“ přiblížila Lucie Kolářová, která podrobně sleduje fotbalovou kariéru svého staršího bratra odmalička. 

„Já jsem na Ondru moc pyšná, kam to zatím dotáhl, protože musel vlastně před několika lety překonat rok a půl dlouhé zranění. Od patnácti let reprezentuje, bylo jasné, že má jako brankář velký talent a teď mu to šlape. Dřív jsem fandila libereckému Slovanu, ale teď kvůli bráškovi fandím samozřejmě Slavii,“ přiznala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž