Hurá na novoroční turistické výšlapy, které se pořádají po celé republice

Sportovní program bývá na Nový rok většinou nenaplněný tolika lákadly jako o víkendu, nicméně nezapomínejte však, že i vy si můžete zasportovat a nemusíte mít u toho žádné diváky. Někdy je to dokonce lepší.

              Překonejte lenivost, pohodlnost a rozejděte se  na výlet!                  


       1. ledna 2019 



Pražský novoroční vejšlap

Tradiční novoroční výlet (48. ročník) startuje od železniční stanice Praha-Klánovice v 9 hodin, vydat se můžete na trasy dlouhé 5 – 24 km. Cílem jsou Úvaly, Uhříněves, Říčany, Mukařov, Kostelec nad Černými lesy. Podrobný popis trasy obdržíte na startu.
Novoroční sraz na Jíláku

Rakovnický pochod


Pokud se vypravíte na tento novoroční výlet, budete mít zaručeně štěstí v celém roce. Během cesty se totiž potkáte s kominíkem Jeňýkem, kterého každoročně představuje místopředseda rakovnického odboru KČT Jan Laibl. Ten dodává: „Je to spíš takový sranda pochod. Udělá se oheň, vezměte s sebou šampus, buřty a vánoční stromeček pro atmosféru.“ Pochod startuje z Rakovníka od sokolovny ve 13 hodin.

Novoroční čtyřlístek v Bechyni

Tato odpolední vycházka spojená se sbírkou na podporu aktivit pro zdravotně handicapované občany startuje v Bechyni z Libušiny ulice, od hotelu U Draka v 13.00. Trasy jsou dlouhé 5 - 15 km.
Novoroční pochod z Bolevce do Bolevce

Z Plzně k rybníku

Vypravte se také do Plzně na novoroční procházku k Šídlovskému rybníku a na ranč Šídlovák. Startuje se od 9 hodin z konečné tramvaje Košutka, vybrat si můžete z tras dlouhých 6, 11 a 21 km. Během cesty potkáte tradičního sněhuláka, vodníka a děti se mohou těšit na překvapení. V cíli obdržíte diplom, razítka akce a pejskové dostanou oblíbenou pochoutku.

Novoroční výstup na Čerchov


21. ročník Čtyřlístkového pochodu na Domažlicku. Místem startu je parkoviště v Caparticích, do cíle na vrch Čerchov dorazíte po trase dlouhé 9 km. Na vrcholu bude zpřístupněna rozhledna a možnost občerstvení.

Novoroční výstup na Zelenou horu

KČT, odbor Union Cheb a Město vás zve na hvězdicový pochod k Bismarckově rozhledně na Zelené hoře. Trasu si volí každý sám, v cíli na Zelené hoře je zajištěný program od 10 do 13 hodin. Město Cheb zajišťuje občerstvení - gulášovou polévku, Klub českých turistů rozdává pamětní lisy. K dispozici je ohniště na opékání buřtů.
Novoroční výstup na Radobýl

Z Litoměřic na Radobýl

Tradiční výstup po žluté turistické značce z Litoměřic nebo ze Žalhostic na vrch Radobýl. Pod vrcholem účastníci obdrží Pamětní list. Vybrat si můžete trasy od 2 do 8 km, startuje se od 9 hodin.



Novoroční výstup na Ještěd

Vydejte se na Nový rok na Ještěd. Startujeme od 8.30 do 10.30 hodin u Info centra v Liberci – Horním Hanychově. Na programu je 8 km dlouhá trasa na vrchol Ještědu, místo cíle - objekt "ROHANKA."

Novoroční výstup na Kozákov


Dalším tradičním turistickým pochodem v Libereckém kraji je výstup na Kozákov. Již 40. ročník zve na Kozákov každého, kdo se chce po silvestrovském veselí nadýchat čerstvého vzduchu a vkročit do nového roku aktivně. Pochod je pořádán jako hvězdicový, to znamená individuální start a trasa, program v cíli je připraven od 15 hodin na vrchu Kozákov. V případě dobrých sněhových podmínek bude připravena lyžařská trasa v délce 10 km.

(ps, KČT, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Hadamczik vyhodil Břízu

19.5.2024 09:00:00

Mistrovství světa v hokeji zatím všechny neuvěřitelně baví, diváci vytváří skvělou kulisu, kterou podporují nejen naši hokejisté svoji hrou, ale i nápaditá režie zábavy přímo v hale. Rakouští rep...