Zastřešení autobusového nádraží se o rok odsouvá

Zastřešení autobusového nádraží bude, ale později.
TISKOVÁ ZPRÁVA
 

 
 

Vyškov, 10. září 2018 – Jejich závazek trvá, se zásadní přestavbou počítají. Ovšem nabídky výrazně převýšily odhadovaný rozpočet. Projekt tak prochází revizí. Tak se dá ve stručnosti shrnout aktuální stav plánované rekonstrukce vyškovského autobusového nádraží. Stavební práce za desítky milionů korun se z původního letošního přesouvají na příští léto.

Ředitel společnosti KRODOS SERVIS, a. s., která autobusové nádraží provozuje, Petr Lhotský připomněl i to, že se protáhlo samotné stavební řízení. „Zásadní překážkou ovšem byla soutěž. Vzhledem k časové tísni nebyl dostatečný prostor pro výběrové řízení, kdy se spousta firem odhlásila s tím, že již měly harmonogramy prací pro rok 2018,“ zmínil Lhotský. 

Navíc nabídka byla nakonec vyšší než předpokládaná hodnota. Dlouho plánovaná kompletní přestavba se tak ještě o rok odsouvá. „Nabízená cena pro nás byla nepřijatelná. Snažíme se projekt upravit, výběrové řízení vypíšeme ještě letos. Do konce letošního roku bychom tak rádi znali vítěznou firmu. Ta stavbu zařadí do svého plánu na příští rok. Stále nám jde o to, aby stěžejní práce proběhly během prázdninových měsíců,“ prohlásil ředitel společnosti.

Cestující budou mít po rekonstrukci k dispozici daleko větší užitnou hodnotu. Počítá se se čtyřmi ostrůvky, na každém budou tři odjezdová stání. Na ostrůvcích vzniknou lokální přístřešky, v hlavní hale počítají zástupci společnosti s větší čekárnou. „V plánu je také pronajímatelný komerční prostor, ve kterém mají být služby pro cestující veřejnost, například občerstvení,“ nastínil ředitel Lhotský.

Denně se na nádraží podle jeho slov pohybuje téměř 10 tisíc lidí a odbaví zhruba 320 spojů. I proto vedení Vyškova rekonstrukci vítá. „Několikrát jsme se se zástupci společnosti sešli. Jde sice o soukromou investici firmy KRODOS SERVIS, zlepšení komfortu cestujících ale samozřejmě vítáme,“ řekl vyškovský starosta Karel Goldemund.

Připustil, že plánování nejrůznějších investic je stále obtížnější. „Mimo jiné i díky kvalitnímu plánování městských investic dosahujeme dlouhodobě výborných hospodářských výsledků. Bohužel praxe poslední doby je taková, že trh je přesycený, všude se staví a ceny se šplhají výrazně nahoru, což je velký problém. Nabídky bývají o dvacet i třicet procent vyšší než předpokládaná hodnota, ač zamýšlenou investici pečlivě plánujeme. Krokům společnosti proto rozumím,“ zdůraznil starosta Goldemund.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 10.9.2018 / 10.9.2018

Počet návštěv: 544
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém