Do ostravského Divadla loutek zatéká. Až do února se všechna představení ruší

Divadlo loutek Ostrava uzavřelo hlavní scénu, do které zatéká voda. Vinou havarijní situace vedení ruší minimálně až do konce února všechna představení. Podle mluvčí divadla Kláry Šebestové vstupenky mohou lidé buď vracet, nebo si vybrat jiný titul.

„Příčinou havárie je především kondenzace par v rozvodech vzduchotechniky, další příčinou může být stávající skladba střechy,“ řekla mluvčí. Voda se do sálu dostává střechou provaziště.

Diváci, kteří si již zakoupili vstupenky na lednová představení na hlavní scéně, si mohou v pokladně divadla nechat vrátit peníze, případně vstupenky vyměnit za jiný titul či termín, a to nejpozději do konce roku 2019. Při výměně si mohou vybírat i z představení na alternativní scéně, kde zůstal provoz nepřerušen, a po obnovení provozu i z programu na hlavní scéně.

Kvůli bezpečnosti diváků i zaměstnanců divadla a kvůli zabezpečení divadelních technologií před poškozením vodou a vlhkostí byl zrušen veškerý provoz v sále.
Klára Šebestová
mluvčí divadla

Stavbaři nyní pracují na plánované rekonstrukci hlavní budovy divadla, jejímž investorem je zřizovatel, tedy statutární město Ostrava. Rekonstrukce zahrnuje výměnu oken, zateplení, novou fasádu a počítala také s rekonstrukcí a zateplením střech.

„Nyní se musí prioritně vyměnit vzduchotechnika, provést její izolace a následně opravit střecha nad provazištěm,“ vyjmenovala mluvčí další postup.