Třetiligový Vltavín na Strahově moc nekousal a Sparta si připsala suverénně nejvyšší výhru zimní přípravy

Třetiligový Vltavín na Strahově moc nekousal a Sparta si připsala suverénně nejvyšší výhru zimní přípravy

Nejslavnější tuzemská značka sídlící v letenské Generali aréně změřila uprostřed pracovního týdne síly na domácím Strahově s celkem FK Loko Vltavín, který je po polovině ČFL na čtvrté pozici, s tím, že bodově jsou na tom lépe pouze Vyšehrad, Domažlice a Zápy.

Favorit šel ve svém třetím zimním vystoupení do vedení již po sedmi minutách hry, kdy rozvlnil třetiligovou síť pohotový Václav Drchal. Devatenáctiletý útočník se mimochodem gólově prosadil také proti Dynamu České Budějovice.

A produktivní mladík se čtyřmi prvoligovými starty byl také u druhé branky slavného "S", když dokázal využít výborného vybídnutí od nového kolegy Karlssona.

Deset minut před koncem prvního dějství se zapsal do střelecké listiny také defenzivně laděný Eldar Čivič, který doklepl míč do prázdné svatyně po pokusu Ondřeje Zahustela.

Před startem druhého poločasu provedl hlavní trenér pátého mužstva Fortuna:ligy Zdeněk Ščasný hned deset změn a na trávníku ponechal pouze brankáře Davida Bičíka, jenž v prvních pětačtyřiceti minutách moc práce neměl.

Na další zásahy se pak čekalo poněkud déle, ale přišly. Stalo se tak v 79. minutě, kdy se přesnou středou prosadil rumunský reprezentant Nicolae Stanciu.

Ten samý špílmachr s minulostí v Anderlechtu či FCSB pak při rohovém kopu posadil míč na hlavu devatenáctiletého ukrajinského beka Vadyma Chervaka, jenž se mohl radovat z první trefy za sparťanské áčko.

No, a protože Tettehovi překazil gólovou radost ofsajd, více už se v sídle sparťanské mládeže nepřihodilo a Hanousek, Hložek, Radakovič a spol. se tak mohli před odletem na španělské soustředění radovat z jasné pětigólové výhry. V zimě dosud nejvyšší.

Zimní příprava:

AC Sparta - FK Loko Vltavín 5:0 (3:0)
Branky: 7. a 25. Drchal, 35. Čivič, 79. Stanciu, 81. Chervak. 

Sparta v první půli: Bičík – Zahustel, Plechatý, Costa, Ćivić – Karlsson, Vácha, Kanga, Sáček, Chipciu – Drchal.

Sparta ve druhé půli: Bičík - Wiesner, Radaković, Chervak, Hanousek - Hložek, Frýdek, Hašek, Stanciu, Plavšić - Tetteh.