InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity má novou děkanku

Rektor Tomáš Machula a nová děkanka Ivana Chloubová.  , Autor: Petr Zikmund - Jihočeská univerzita

Rektor Tomáš Machula a nová děkanka Ivana Chloubová.     Autor: Petr Zikmund - Jihočeská univerzita

AKTUALIZOVÁNO - 23.1.2019 11:43

JIŽNÍ ČECHY – Rektor Jihočeské univerzity Tomáš Machula jmenoval novou děkankou zdravotně sociální fakulty Ivanu Chloubovou. Funkce se ujme od 1. února na čtyři roky. Fakulta patří na univerzitě k nejstarším a zažila už prudký růst svého významu i stagnaci a problémy s financováním. Nyní by měla mít k dispozici rozpočet, který jí má umožnit i rozvoj.

 

„Když se opře o to dobré, co tady už je, může nést pomyslný štafetový kolík dál správným směrem," uvedl rektor univerzity Tomáš Machula. Ivana Chloubová vystřídá v únoru dosavadní děkanku Valérii Tóthovou, která fakultu vedla po dvě volební období – tedy po maximální možnou dobu. „Budu stavět na tom, co se nám dosud podařilo, a pevně věřím, že udržíme kvalitu, kterou jsme nastavili a máme. Věřím, že vaše očekávání nezklamu. Budu se snažit bojovat za fakultu jako lev – tak jako dosud bojovala paní děkanka," řekla nová děkanka.

Informace o nové děkance z Jihočeské univerzity: Osmačtyřicetiletá Ivana Chloubová nastoupila po maturitě na Střední zdravotnické škole v Českých Budějovicích na neurochirurgické oddělení českobudějovické nemocnice, kde pracovala jako sestra. Dálkově vystudovala obor Pedagogika - ošetřovatelství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a poté začala vyučovat odborné předměty na českobudějovické Střední zdravotnické škole a Vyšší zdravotnické škole. Od roku 2004 působí na zdravotně sociální fakultě, která je jednou z osmi fakult Jihočeské univerzity. V posledních osmi letech zde byla proděkankou pro studijní a sociální záležitosti.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace