Pardubičtí florbalisté (v bílém) zakládají akci v utkání proti Tatranu...

Pardubičtí florbalisté (v bílém) zakládají akci v utkání proti Tatranu Střešovice. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Musíme tu nulu dostat z hlavy, vědí pardubičtí florbalisté

  • 0
Skoro po roce opět vyšli střelecky naprázdno. Když naposledy svítila v kolonce jejich vstřelených gólů v jednom utkání nula, bylo to 4. března loňského roku doma proti Otrokovicím (0:6). Nově se pardubičtí florbalisté ani jednou neradovali v neděli, kdy podlehli taktéž na Dašické Tatranu vysoko 0:7 a po Spartě (5:12) utrpěli před svými fanoušky další nepříjemnou porážku...

„Proti Spartě i teď s Tatranem jsme se sice celkem dokázali dostávat před branku, ale nevyužívali jsme šance. A ještě těžší bylo vytvořit si nějaký tlak,“ hodnotil zápas útočník Sokola Pardubice Tomáš Dlesk.

Východočechy nalomil hned první gól soupeře, když už se zdálo, že ubrání oslabení po sporném vyloučení beka Jana Bílého za vysokou hůl, ale pět vteřin před jeho návratem na palubovku Tatran vsítil na 1:0.

„To nám rozhodně nepomohlo, bylo to smolné. Vysoká asi byla, ale na dvojku ne. Oslabení jsme neubránili, gólu předcházela hra rukou, kterou ani jeden z rozhodčích neviděl, a střešovický Langer je natolik zkušený hráč, že to dal,“ popisoval úvodní branku soupeře ze svého pohledu Dlesk.

A při odchodu do kabin po druhé třetině už musel on i jeho spoluhráči přihlížet pohodovému střešovickému vedení 5:0.

„Už jsme věděli, že nemáme co ztratit. Ve třetí třetině jsme chtěli alespoň zkorigovat skóre, ani to se však nepodařilo,“ litoval Dlesk.

Tatran dlouhodobě patří k tomu lepšímu, co nejvyšší florbalová soutěž nabízí. A i když ze své slávy trochu ustoupil, je pořád minimálně pro spodní polovinu tabulky, ve které se Pardubice nachází (12. místo), přetěžkým soupeřem.

Pardubice proti němu chtěly hrát výhradně na brejky, což se jim osvědčilo v první řadě v pohárovém finále s Libercem (4:3), jenže tento plán Pražané prokoukli a nedovolili Sokolům nic.

„Soupeř byl na to perfektně připravený. Zachytil každou naši rozehrávku, takže jsme z pokusu o útok měli většinou ztrátu. Nijak speciálně Tatran nebránil, jen čekal na naše vyhození, protože to tak hrajeme často,“ uznal rychlík Dlesk, jemuž se v pardubické kabině ne náhodou přezdívá „Bolt“ po vzoru jamajského sprintera. Pardubicím v utkání k alespoň čestnému zásahu nepomohly ani dvě přesilové hry v první a třetí třetině, což brzy pětadvacetiletého hráče také hodně mrzelo.

„Něco v nich musíme změnit. Navíc v jedné z nich jsme sami inkasovali...,“ poukázal Dlesk na šestý gól Tatranu v jeho vlastním oslabení.

V příštím utkání na Pardubice čeká 8. února v 19 hodin další pražský celek z Chodova. Soupeř ještě těžší než Střešovice. „Tu nulu musíme vypudit z hlavy. Můžeme jen překvapit, chceme ho potrápit a urvat nějaké body,“ vyhlásil Tomáš Dlesk.