Pavlína Novotná z Písku se pokouší prodrat plzeňskou obranou. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Plzeňanky mají interligové body z Písku, zářila Šibrová

  • 0
Tahle výhra může hodně znamenat v boji o záchranu v česko-slovenské MOL lize. V souboji devátého týmu tabulky s desátým v sobotu házenkářky DHC Plzeň dokázaly uspět v Písku, po vítězství 25:21 mají nad rivalem z jihu Čech náskok již pěti bodů. A výhry z obou vzájemných zápasů se jim budou počítat i do nadstavbové části.

„Byl to jeden z klíčových zápasů v bojích o udržení. Nemáme ambice na play off, ale chceme se v soutěži rozhodně udržet, vyšší ambice nemáme. Teď můžeme být trochu klidnější. Máme před sebou ještě utkání s posledními Bánovci a pak uvidíme, jak se nám bude dařit v nadstavbě,“ uvedla Jaroslava Šmrhová, jedna z trenérek DHC Plzeň.

Hra byla v prvních dvaceti minutách vyrovnaná. V úvodu vedly domácí hráčky, ale před přestávkou se Plzeňanky utrhly do čtyřbrankového náskoku.

 Písek skóre dokázal korigovat, po přestávce snížil na rozdíl dvou branek, ale víc tým DHC soupeři nepovolil. I proto, že mezi tyčemi předváděla skvělé zákroky gólmanka Šibrová. „Podala naprosto excelentní výkon,“ uznal i písecký kouč Vladislav Jordák.

V 57. minutě svítil na ukazateli stav 20:22, ale závěr patřil Plzeňankám. Dokázaly odskočit na pětibrankový rozdíl a obrat nepovolily.

„Holky podaly nadstandardní výkon, vydaly ze sebe maximum a bojovaly od první do poslední minuty. Očekávali jsme, že to bude napínavé, a také bylo. Eliška Šibrová podala vynikající výkon, ale každá hráčka v důležité chvíli zahrála,“ hodnotila Šmrhová.

Do konce základní části zbývá odehrát osm kol.

„Jsme zklamaní, ale zkusíme ještě někde překvapit, nedáme kůži lacino,“ vzkázal do Plzně Jordák.