Dostali jste se do obtížné životní situace? Lidem v nouzi může pomoct nová webová stránka
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Cestu v obtížné životní situaci mohou lidé nově najít prostřednictvím webových stránek www.socpom.cz, kde je k dispozici přehled sociálních služeb v okolí s kontakty na jednotlivé instituce. Ty nabízejí pomocnou ruku osobám v krizi, rodinám s dětmi, lidem se zdravotním postižením nebo seniorům.

„Pro lidi, kteří potřebují pomoc, je důležité, aby se dostali k informacím co nejrychleji. Na novém webu je k dispozici stručný popis služeb a přehled kontaktů, takže lidé ihned vědí, na koho se mohou s důvěrou obrátit,“ uvedl náměstek primátora města Chomutova Milan Märc.

Jednotlivé instituce zajišťují lidem prostřednictvím svých služeb fyzickou a psychickou soběstačnost s cílem umožnit jim zapojení do běžného života v co nejvyšší možné míře a v případě, že toto vylučuje jejich stav, zajistit jim důstojné prostředí a zacházení. Nabízené služby se rozlišují podle toho, v jakém prostředí a za jakých podmínek jsou uživateli poskytovány. A to buď v přirozeném prostředí ošetřovaného, ambulantně nebo při delších pobytech v zařízeních, která nabízejí potřebnou péči. V nabídce je ale také pomoc pečujícím osobám, které potřebují odpočinek.

„Posláním odlehčovací služby je poskytnout potřebnou péči a podporu klientovi v době, kdy si osoba, která se o něj běžně stará, potřebuje odpočinout nebo řešit své osobní či zdravotní problémy,“ doplnil Märc. Stránky jsou dostupné i přes odkaz na úvodní straně webu města www.chomutov-mesto.cz. Vpravo nahoře je oranžová záložka Sociální pomoc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru