InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • J. Hrochová - mezzosoprán, M. Hroch - klavír

    Úterý 28.5 19:30 - Piano business center Lidická tř. 2331/6a, České Budějovice

  • Léčivé houby

    Úterý 28.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kudy z bludného kruhu násilí? Odpoví psycholožka v Barokním sálu

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

ČESKÉ BUDEJOVICE – Jihočeské muzeum připravilo na dnešní odpoledne a podvečer besedu na aktuální téma, kterým je stoupající pocit hněvu ve společnosti a vztazích. O násilí i agresivitě přijde do Barokního sálu historické budovy muzea mluvit psycholožka Anna Stodolová. A to dnes od sedmnácti hodin.

 

Co je hněv? Můžeme se hněvat na ty, které máme rádi? Proč se lidé chovají agresivně? S jakými formami násilí se v partnerských vztazích a celých rodinách potkáváme? Existuje násilí v křesťanských rodinách? Jak vystoupit z bludného kruhu násilí? Ve své přednášce zodpoví Anna Stodolová tyto palčivé otázky. Přednášející se s námi dále podělí o zkušenosti ze své práce s páry a jednotlivci, kteří se potýkají s násilím ve vztazích. Ráda se také bude věnovat vašim dotazům z této oblasti.

PhDr. Anna Stodolová, vystudovala jednooborovou psychologii na FF UK v Praze. Od roku 1996 pracuje v krizovém centrum SOS centrum Diakonie – SKP v Praze. Od roku 2017 je jeho vedoucí. Pracuje zde také jako psychoterapeutka v programu Stop násilí, který nabízí pomoc osobám, které mají problémy s násilím ve vztazích. Ve své soukromé praxi se věnuje individuální a párové psychoterapii.

Přednáška se koná výjimečně mimo běžnou otevírací dobu Jihočeského muzea - v pondělí 11. února 2019 od 17:00 hodin v Barokním sále v 1. patře hlavní historické budovy Jihočeského muzea v Českých Budějovicích (Dukelská 1, 370 51 České Budějovice, vchod ze Senovážného náměstí). Vstupné: 50 Kč. Akci pořádá Diecézní centrum pro rodinu při Biskupství českobudějovickém ve spolupráci s Jihočeským muzeem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace