Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-10

Ročník 2008 si zatrénoval s členy A týmu

Mladí spaťané z kategorie U11 absolvovali tréninkovou jednotku s Urošem Radakovićem a Václavem Drchalem

Sdílet

Na mladé sparťany z kategorie U11 čekalo v rámci tréninku velké překvapení. Dorazili na něj totiž hvězdy A týmu, které společně s nimi odtrénovali celý trénink!
Hráče sparťanského A týmu nejprve přívítali v nafukovací hale v areálu Tréninkového centra mládeže na Strahově ti nejpovolanější - sportovní ředitel mládeže Jaroslav Hřebík a šéftrenér přípravkových kategorií Jaroslav Vavříček.
Po jejich uvítání na tréninku mládeže přišlo na řadu představení mladých hráčů s prvoligovými hráči. Mladí sparťané byli z počátku velice nervózní, postupem času však ostych ztráceli trénink si užívali. „Návštěva hráčů A týmu byla pro kluky velkou odměnou. Uroš i Drchy se do tréninku plnohodnotně zapojili a bylo hezké sledovat, jak se všichni snaží je napodobovat a dostat ze sebe to nejlepší“, pochvaloval si vliv obou hráčů hlavní trenér kategorie U11, Oldřich Šmerda.
Oba hráči se s chutí zapojili do celého tréninku naší mládežnické kategorie. Ten byl složen z pozičních her, her malých forem a střeleckého cvičení. „Uroš si při hrách skvěle řídil svůj tým a pro některé hráče to byla výborná ukázka toho, jak bychom chtěli, aby se na hřišti chovali. Drchy se naopak ukázal při střelbě jako pravý zabiják a nejednou jsem od kluků zaslech „ty brďo“!, popisoval přednosti hráčů A týmu Oldřich Šmerda. 
Po odtrénování oba dospělí fotbalisté trpělivě odpovídali na dotazy a podepisovali se všem zájemcům o jejich autogramy a fotografie. Mladí sparťané si tak mimo vzpomínky odnesli i cenné suvenýry. „O návštěvě si kluci v kabině povídali ještě následující týden. Oběma hráčům za kategorii U11 moc děkuji“, zhodnotil vliv akce Šmerda.
1 / 26

Další novinky