Konfederační pohár bez diváků? Lístky do Ruska skoro nikdo nekupuje

Pravidelně každý rok před Mistrovstvím světa ve fotbale se koná v hostitelské zemi takzvaný Konfederační pohár, ve kterém se utká pořadatelská země, mistr každého kontinentu a poslední mistr světa, tedy osm týmů rovnoměrně rozložených do dvou skupin po čtyřech.

Konfederační pohár bez diváků? Lístky do Ruska skoro nikdo nekupuje

Každoročně se na turnaj těší fanoušci z celého světa a hromadně skupují lístky. Letos ovšem dostávají plány jednu trhlinu. Lístky se ani po dvou týdnech prodeje ve velkém neprodávají a ruští pořadatelé se bojí prázdných tribun.

"Bojíme se, že se neprodá mnoho lístků, ale věříme, že situace se zlepší, až se akce přiblíží", prohlásil ruský ministr sportu Vitalij Mutko ve víře, že se všechny vstupenky stihnou vyprodat. K dispozici je 695.000 vstupenek a zatímco před čtyřmi lety v Brazílii byly tuto dobu již všechny vyprodané, Rusové jich prodali teprv 211.475.
Pohár se letos uskuteční od 17. června do 2. července v Soči, Kazani, Petrohradu a Moskvě. Nejvíce vstupenek zatím koupili domácí Rusové a následně asi 7.000 vstupenek Chilané, kteří se na šampionátu představí poprvé v historii.