Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Vysoké vítězství starších žákyň v prvním jarním kole

Sparta - ABC Braník 11:0

Sdílet

Soutěž starších žákyň na jaře 2019 začala nezvykle brzy. Již o prvním březnovém víkendu se odehrálo první jarní kolo. Na Spartu čekal další pražský soupeř ABC Braník.
Sparťanky nemohly do zápasu postavit některé hráčky ze zdravotních důvodů. Naopak zápas odehrály dvě talentované mladší žákyně. V prvním poločase bylo na kopačkách děvčat hodně nepřesných přihrávek, neproměněných dobrých gólových příležitostí a někdy zbrklé řešení situací.
Již ve 3. minutě po rohovém kopu nadvakrát první gól vstřelila Amy Koptová. V 6. minutě Kristýna Vandasová dorazila do branky soupeře odražený míč. V 16. minutě po úniku a střelbě Zuzany Kožurikové si obránkyně Braníku srazila míč do vlastní brány. O čtvrtou branku a o poločasový výsledek 4:0 se zasloužila Simona Přílepková. Skóre mohlo být ještě vyšší, ale sparťanky neproměnily penaltu.
Bohužel i ve II. poločase Sparta nadále neproměňovala jasné šance. Ve 43.minutě fauloval Braník cca 20 metrů před bránou. K přímému kopu se postavila Adéla Skuhravá a překonala brankařku Bráníku. 46. minuta a Kožuriková střílí svou druhou branku zápasu. O 4 minuty později Zuzanu napodobila svou druhou vstřelenou brankou Skuhravá, která se trefila z 20 metrů. O další góly se ještě postaraly Šťastná 2x, Trachtová a Matušková.

WU15: 1.liga starších žákyň Čechy, 11. kolo
AC Sparta Praha – ABC Braník 11:0
Komentář trenérů: “Utkání, které nepostrádalo chuť ke hře, ale chyběl klid v koncovce, přesnost přihrávky, někdy i lepší řešení. Na trénincích se k nedostatkům vrátíme.“
Sestava: Trikalová, Mašínová, Skuchravá, Trachtová, Nováková T., Kratzmannová, Přílepková, Ostrá, Machálková, Matušková, Šťastná, Vandasová, Koptová,Nováková E., Kožuriková, Němcová,   

Další novinky