Banes Motor České Budějovice
07.03.2019, Filip Kortus

Železný a pak i zlatý. Jakub Babka v úterý nedohrál, o den později dvěma góly rozhodl

HAVÍŘOV - Husarský kousek především díky obrovské fyzické odolnosti se povedl Jakubu Babkovi ve dvou zápasech čtvrtfinále na ledě Havířovu. Ve třetím zápase sérii nedohrál po ostrém ataku u mantinelu a musel do nemocnice. Za pár hodin se ale dal dohromady a dvěma góly se stal hrdinou celého čtvrtého zápasu.

Jednalo se o ještě těžší utkání než v úterý?
Oba zápasy byly mimořádně těžké, blbě se posuzuje, který byl těžší. V obou případech to bylo dramatické až do konce a dvakrát jsme se radovali z výhry.

Dařilo se vám i více dostat soupeře pod tlak? Hráli jste lépe v útočném pásmu?
Bylo to především tím, že jsme měli o dost méně ztrát než v úterý. Mnohem více jsme se drželi na kotouči, což znamená, že jsme i více hráli v útočném pásmu. A z toho plynou šance.

Naplno se i ukázalo, že chyby v play off se nekompromisně trestají? Dvakrát jste špatně vystřídali a byly z toho dvě inkasované branky.
Je to přesně tak. Po prvním inkasovaném gólu si říkáme, že to podruhé nesmíme dopustit a stane se nám to znovu... Potrestali to a pro nás je to velké poučení, že nic takového už se nesmí stát.

Třetí zápas čtvrtfinále jste po ataku u hrazení nedohrál. Co se přihodilo?
Soupeř mě sestřelil a okamžitě jsem ztratil dech. Poté jsem si říkal, že ještě půjdu hrát, ale nešlo to.

Kdy jste se rozhodl, že do dalšího zápasu nastoupíte?
Ráno jsem šel na rozbruslení a cítil jsem se dobře. Musím poděkovat celému týmu, který mě dal na zápas dohromady. Pracovali jsme na tom celý den a podařilo se. Nakonec z toho byl poměrně povedený zápas. (úsměv)

Jakub Babka proti Havířovu

Body: 2 (2+0)
Střely: 6
+/-: +1
Zblokované střely: 0
Čas na ledě: 14:54

To bezesporu, dal jste polovinu branek svého týmu a výrazně jste tak pomohl k vedení 3:1 v sérii.
Při první brance se dostal ke kotouči Venca Karabáček a šel do branky. Kotouč se odrazil ke mně, jen jsem do něho plácnul a bylo to tam. U druhé udělal skvělou práci Cody Bradley, když mě krásně našel před brankou. Poslal mi tam takovou střílenou přihrávku, jen jsem nastavil hůl a krásně to vymetlo růžek. Lépe to dát nešlo.

Ukázali jste ve třetí třetině velkou vůli po výhře? Soupeře jste k ničemu nepustili a zároveň ho neustále drželi pod tlakem.
Připadalo nám, že máme více šťávy a z toho jsme těžili. Chtěli jsme je utavit ještě více a co nejvíce hrát s pukem. Pořád jsme po nich šli a nakonec i dokázali otočit vývoj utkání.

Pro páteční duel je jasný cíl ukončit sérii?
Jiný nemáme. Rozhodně se do Havířova nechceme vracet.

Sociální sítě

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...

50. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický brankář Robert Slávik. Členem A týmu byl 7 sezon, nastoupil celkem do 31 zápasů...