O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čína bude pokračovat v boji proti znečištění životního prostředí a usilovat o nový příspěvek k řešení globálních klimatických změn
2019-03-12 18:55:40 cri

Čínský ministr ochrany životního prostředí Li Ganjie (Li Kan-ťie) 11. března v Pekingu řekl, že Čína bude v roce 2019 nadále podporovat boj proti znečištění životního prostředí, posílí ochranu a obnovu ekosystémů, zlepší odvětví ochrany životního prostředí a bude se aktivně podílet na globální správě klimatu a na ochraně biodiverzity.

Li Ganjie na tiskové konferenci v rámci 2. zasedání 13. Všečínského shromáždění lidových zástupců (VSLZ) uvedl, že v roce 2018 dosáhl počet dní s dobrým ovzduším v 338 čínských městech celkem 79,3 % a koncentrace PM2,5 se snížila o 9,3 %. Koncentrace PM2,5 v Pekingu, Tianjinu, provincii Hebei a okolních oblastech se snížila o 11,8 % oproti předchozímu roku.

Ve Zprávě o práci vlády předložené k přezkoumání VSLZ se uvádí, že emise oxidu siřičitého a oxidů dusíku by měly v letošním roce klesnout o 3 % a koncentrace jemných částic (PM2,5) v klíčových oblastech budou také nadále klesat. Li Ganjie uvedl, že je třeba vynaložit úsilí ve třech oblastech, tj. podporovat vytváření ekologických výrobních metod a životního stylu, posilovat ochranu a obnovu ekosystémů a pokračovat v modernizaci systému správy a řízení v oblasti životního prostředí.

Čína bude v příštím roce hostit 15. zasedání Úmluvy o biologické rozmanitosti. Li Ganjie řekl, že Čína bude dál zlepšovat síť na ochranu biodiverzity, provádět průzkum, pozorování a hodnocení biodiverzity a dál rozšiřovat formy účasti veřejnosti a podniků, aby přispěla k ochraně globální biodiverzity.

 Lada

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China