Roudnice nad Labem podpořila handicapovaného Matěje
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Využitím kosmetických služeb v rámci charitativní akce „Úsměv pro Matěje“ v pátek roudničtí podpořili hendikepovaného chlapce i litoměřický Klokánek. Za Město Roudnice nad Labem přispěl i jeho starosta.

V pátek se v sálu Hotelu Vavřinec odehrálo charitativní odpoledne „Úsměv pro Matěje“. Kromě přehlídek svatebních šatů a aktuálních jarních módních trendů, byla pro návštěvníky připravena nabídka kosmetických služeb. Využitím možnosti profesionálního líčení, hloubkové analýzy pleti, stříhání, či fotografování mohli zájemci dobrovolně přispět na dobrou věc.

„Matěj je čtrnáctiletý chlapec z Roudnice, který bohužel zaviněním lékaře trpí již od narození nezvratným poškozením mozku. Jeho psychomotorický vývoj se tak zastavil na úrovni tříměsíčního kojence. Je proto zcela odkázaný na péči své maminky a jeho léčba je finančně velmi náročná,“ vysvětlil Klub spokojených žen a úspěšných mužů organizující tuto charitativní akci.

Akci podpořilo i Město Roudnice nad Labem. Starosta František Padělek ji zahájil a v závěru předal symbolický šek na 5000 Kč. Celou akcí svým slovem provázel místostarosta Vlastimil Čtverák.

„Dnešní akce opět ukázala, že jsou mezi námi stále lidé ochotní nezištně pomáhat druhým v nelehkých životních situacích, a to je dobře. Vážím si práce všech, kteří se na ní podíleli. Snad se ve Vavřinci sejdeme i příští rok a ‚Úsměv pro…‘ se tak zařadí mezi tradiční charitativní události,“ řekl starosta František Padělek.

Vybraná částka 56 980 Kč bude použita k zaplacení lázeňského pobytu, který běžně není hrazen zdravotní pojišťovnou. Pomůže i ke koupi rehabilitačních pomůcek a výbavy na invalidní vozík. Návštěvníci také měli možnost přinést dětem z litoměřického Klokánku oblečení, hračky a knihy.

„Klub spokojených žen a úspěšných mužů děkuje všem dárcům, zejména pak Martinu a Lucii Švecovým, MuDr. Haně Kujalové a Martinu Rehárikovi. Velké poděkování patří i koordinátorům ve složení Mgr. Marcela Rubešová, Markéta Švecová, Pavlína Kraková a Monika Nováková, Lucie Trkalová, Kateřina Vrňátová a Radek Reichert, bez kterých bychom akci jen stěží zorganizovali,“ sdělila za organizační tým Jana Vedějová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru