Pozvánka na exhibici k MČR dětí do 8 let

Zajímavý zápas bude součástí MČR do 8 let ve Frýdku-Místku.

V sobotu 30. března ve 13.00 budou hrát exhibici na 2 partie Kristýna Laurincová a Matyáš Paseka. Zápas bude na místě komentovat IM Petr Pisk, manažer reprezentace mládeže ČR. Hrací tempo: 2 x 8 minut, v případě nerozhodného výsledku rozhodne o vítězi armageddon – bílý 5 minut, černý 4 minuty s povinností bílého zvítězit.

Info o hráčích:
– oba jsou členy Beskydské šachové školy z. s.
– Kristýna Laurincová: reprezentantka ČR, mistryně ČR do 18 a 20 let pro rok 2018, letošní držitelka ceny Františka Pitharta (zisk ratingu 2100 do věku 16 let)
– Matyáš Paseka: aktuálně bronzový z MČR chlapců do 12 let. Loni 13. na MEU v rapid šachu. V minulé sezóně byl členem družstva, které vyhrálo 1. ligu mládeže D, přičemž získal 8 bodů z 10 partií. Blíží se k metě 2 000 FIDE ELO.

_______________________________

MČR dětí do 8 let uspořádá Beskydská šachová škola v termínu 30. – 31. 3. 2019 v prostorech hlavního sálu Národního domu ve Frýdku-Místku. Díky počtu přihlášených účastníků budou dívky i chlapci hrát své turnaje odděleně.  I další podmínky budou mít dívky stejné jako chlapci, bude se hrát tempem 20 minut + 10 s/tah a to na 9 kol.

Slavnostní zahájení je plánováno na sobotu 30. 3. v 9.15 hod. a vyhlášení nejlepších hráčů proběhne v neděli 31. 3. v 13.30 hod.

Do turnaje chlapců se dosud přihlásilo 86 nejmladších zájemců o šachovou hru a do turnaje dívek 21 mladých dam. Pro všechny účastníky a účastnice jsou připraveny drobné dárky od sponzorů a pamětní medaile.

Turnaj podpořili: Šachový svaz ČR, Magistrát města Frýdku-Místku, Moravskoslezský šachový svaz, Moravskoslezský kraj a firma BDStav Morava.

Za pořadatelský tým Beskydské šachové školy ředitel turnaje Ing. Petr Záruba.