Malík zavřel klec i v Chomutově, Sparta získala mečbol v prodloužení

Foto: Karel Švec, Český hokej

29. března 2019, 20:40

Martin Voltr

Semifinálové série play off DHL Extraligy juniorů už se hrají jen na dva vítězné zápasy. Mečbol si v pátek vypracovali mladíci Třince, kteří vyhráli v Chomutově, a Sparty, jež doma těsně přetlačili Plzeň.

Dalo se očekávat, že série Chomutova s Třincem bude patřit gólmanům. A první duel to potvrdil. Až do 54. minuty padl jediný gól, o nejž se v první třetině postaral Jan Hladonik – účastník letošního MS dvacítek proměnil trestné střílení po zalehnutí kotouče v chomutovském brankovišti.

Od té doby už vládli Dominik Pavlát s Nickem Malíkem. Piráti se dlouho drželi na dostřel, jenže závěr jejich naděje odvál: V 54. minutě zvýšil třinecké vedení Matouš Čmiel a při hře čtyř proti šesti se trefil do prázdné branky Marek Havránek.

Po dalším faulu pak sice přesilovku šest na tři proměnil Kryštof Ouřada, ale to už jenom zrušilo čisté konto skvělému Malíkovi. Opora Ocelářů pochytala 44 ze 45 střel, v pěti zápasech play off zatím inkasovala jen sedmkrát a drží fantastickou úspěšnost 96,83 procent! Třinec může slavit postup v neděli na domácí půdě.

David Kočí (trenér Chomutova): „Byla na nás znát dlouhá série se Slavií, která skončila ve středu. Nyní jsme začínali už ve dvanáct hodin, takže nebylo moc času na regeneraci. Zápas se pomalu rozjížděl, v první třetině byl soupeř lepší a měl lepší nohy, které nám nešly. Od půlky zápasu se to začalo překlápět a měli jsme více šancí. Tentokrát to bylo o neproměňování šancí, které jsme zahodili, což rozhodlo.“

Jiří Juřík (trenér Třince): „Zvlášť pohledné utkání to nebylo. Bylo spíše bojovné, ale bylo vidět, že obě mužstva maximálně chtějí uspět, to nejde popřít. Měli jsme trochu více štěstí v zakončení, hlavně v první části utkání, kdy soupeř byl lepší. Od druhé třetiny jsme naskočili na vlnu, na kterou jsme potřebovali a tahali soupeře tak dlouho, až jsme dali druhý a třetí gól. V závěru jsme sice inkasovali, ale zápas jsme si už pohlídali.“

Foto: Kateřina Kundertová

PIRÁTI CHOMUTOV – HC OCELÁŘI TŘINEC 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 60. Ouřada (Seemann, Koláček) – 12. Hladonik (TS), 54. Čmiel (Krč), 59. Havránek.
Rozhodčí: Horák, Micka – Hynek, Gerát.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 45:30 (18:14, 12:8, 15:8).
Stav série: 0:1.

Z pohledu vývoje skóre zajímavější utkání se hrálo na Spartě, kam přijeli k prvnímu semifinále indiáni. Ty poslal do vedení ve 14. minutě z přesilovky Josef Roubal, druhá třetina však patřila Pražanům. Perfektně jim totiž zafungovala spolupráce dvojice Ondřej PšeničkaTomáš Schwamberger, jež v rozmezí dvou minut skóre otočila.

Plzeň to ale nezabalila a přestože šla po návratu ze šaten do čtyř, ve vlastním oslabení srovnal Václav Adamec. Ani další vedoucí trefa Patrika Prymuly nerozhodla, do prodloužení totiž poslal zápas zkušený Petr Eret.

První bod v sérii nakonec získala mírně favorizovaná Sparta. Ani ne po třech minutách hry propálil Koláře slovenský zadák František Gajdoš a Pražané pojedou v neděli do Plzně s lepší náladou. Zejména díky výtečnému Pšeničkovi, který zapsal gól a tři asistence.

HC SPARTA PRAHA – HC ŠKODA PLZEŇ 4:3 po prodloužení (0:1, 2:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Pšenička (Schwamberger), 28. Schwamberger (Pšenička, Prymula), 48. Prymula (Bláha, Pšenička), 63. Gajdoš (Havlín, Pšenička) – 14. Roubal, 43. Adamec (Princl), 54. Eret (Roubal).
Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Ganger, Špringl.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 52:41 (15:12, 15:11, 18:16 – 4:2).
Stav série: 1:0.

Další program semifinále

Neděle 31. března – 2. zápasy:
12:00 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha
17:00 HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov

Pondělí 1. dubna – případné 3. zápasy:
14:00 HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov
17:00 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

Foto: Karel Švec, Český hokej

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz