Nová hackerská skupina Black Hats nabízí DDoS útoky na kohokoliv

Lze si koupit DDoS útok? Podle reklamy, kterou české servery zaplavila nová hackerská skupina Black Hats, to není žádný problém. Kampaň nejasného původu nabízí možnost za úplatu zaútočit na jakýkoliv server v ČR.

https://www.youtube.com/watch?v=thAmcD8tQgc

Anonymní hackeři Black Hats uvádí, že mají pod kontrolou statisíce počítačů. Díky nim mohou úspěšně provádět takzvané DDoS (anglická zkratka Distributed Denial of Service) útoky na kohokoliv. Mezi důvody pro objednání jejich služeb zmiňují třeba konkurenční boj nebo pomstu zaměstnavateli. Redakce se snaží kontaktovat zástupce hackerské skupiny a zjistit jejich oficiální vyjádření.

DDoS útoky patří k nejagresivnějším formám kybernetické kriminality. Jen v roce 2017 se jejich terčem stala až třetina českých firem. Servery obětí jsou při nich zahlceny a znepřístupněny ostatním uživatelům. Síť oběti tak může být vyřazena z provozu na několik minut, ale i na celé dny. To ohrožuje nejen reputaci napadené firmy nebo instituce, ale může také narušit prodeje a ohrozit ekonomickou stabilitu společnosti.

DDoS útok může rovněž sloužit jako zástěrka pro infiltraci do serverů a systémů oběti, vydírání, krádež dat a finanční kriminalitu. Oběťmi DDoS útoků se často stávají kromě firem i veřejné instituce.

Klíčová slova ČR-počítače-komunikace-hackeři-Black Hats

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.