Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

DPS získává největšího českého prodejce Solidworks

Středa, 03 Duben 2019 19:24

Tags: Akvizice | CAM | DPS | DPS Software | SolidCAM | Solidcon | Solidmachine | SolidVision

Dr.Rubbe Horak-1914Německá spoleřnost DPS Software získává skupinu SolidVision se sídlem v Brně a dalších 5 poboček v České republice. SolidVision byl založena v roce 2002 a v roce 2018 dosáhl se 100 zaměstnanci tržeb více než 10 milionů eur. DPS Software začal v České republice již koncem roku 2018 v Ostravě se svou vlastní společností. Nyní využil příležitosti a akvizicí společnosti SolidVision stal se největším prodejcem Solidworks v České republice. Hynek Horák, výkonný ředitel společnosti SolidVision, je potěšen, protože pro něj byl DPS Software při prodeji společnosti jednoznačným favoritem.

V SolidVisionu DPS dlouho znají a firemní kultury obou společností se k sobě optimálně hodí. S podporou významného partnera, jako je DPS, může SolidVision dále rozšířit své vedoucí postavení na domácím trhu. Skupina SolidVision zahrnuje také dceřiné společnosti SolidCAM CZ, Solidcon a Solidmachine.
SolidCAM CZ je distributorem stejnojmenného produktu v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. DPS Software, který již provozuje silné kompetenční centrum CAM v Německu, Rakousku a Švýcarsku, tak může dále rozšiřovat a posilovat své CAM podnikání.
Společnost Solidcon nabízí na trhu inženýrské služby a vyvíjí produkty pro české i zahraniční společnosti, které používají Solidworks jako návrhový software. Pro zákazníky jsou navíc vyráběny prototypy a malé série.
Společnost Solidmachine vyvinula 3osé a 5osé frézovací stroje, které mohou být použity pro školení na trhu didaktiky (technické univerzity atd.).
Celkově vzato, SolidVision přináší do skupiny DPS zajímavé portfolio produktů a služeb, které může být úspěšně použito i v jiných zemích.
Jako lídr na trhu v České republice a Polsku se nyní společnost DPS stala největším prodejcem Solidworks ve východní Evropě.
V SolidVisionu našel DPS Software ideálního partnera. Podle Thomase Rubbeho, výkonného ředitele společnosti DPS Software, byla strategie internacionalizace dále realizována akvizicí společnosti. Je velmi potěšen nárůstem dobře vyškolených a zkušených zaměstnanců. „To nám umožní plně uspokojit naši poptávku po vynikajícím vývoji trhu a službách zákazníkům v České republice.“
Ukončení transakce proběhlo dne 01. dubna 2019 (na webu společnosti DPS Software je uvedeno stejné datum, ale s rokem 2018, což je podle naší redakce překlep). Jako obvykle bylo dohodnuto nezveřejnění kupní ceny a dalších podmínek.


Mohlo by vás zajímat: